2020. nov 30.

Saoirse Ronan egyáltalán nem izgul a szexjelenetek alatt

írta: Jászberényi Lili
Saoirse Ronan egyáltalán nem izgul a szexjelenetek alatt

Szeptemberben debütált az Ammonite című film a torontói fesztiválon. A film főszerepében Kate Winslet és Saoirse Ronan látható. A történet Mary Anning paleontológusról (Winslet) és az ő szeretőjéről (Ronan) szól

saoirse-ronan.jpg

A két színésznőnek adódtak szexjeleneteik is a forgatás során, amit ők ketten koreografáltak, mert állításuk szerint a rendező, Francis Lee nagyon izgult. Kate ráadásul elintézte, hogy a legforróbb jeleneteket, azt Saoirse születésnapján forgassák. Ami érdekes, hogy Ronan egyáltalán nem izgult az efféle jelenetek miatt.

Nagyon szerencsés vagyok, mert sosem izgulok. Ilyenkor igazából technikai kérdések merülnek fel, minden a koreográfián múlik. Nem úgy, mint a csókjelenetek alkalmával, amikor ténylegesen csókolózni kell a másikkal. Mindig így gondolkodtam erről, szerintem ez a helyes hozzáállás. 

Nem Ronan az egyetlen aki, már beszélt a szexjelenetekhez való hozzáállásával kapcsolatban. Számos színész osztotta meg már velünk, hogy ő hogyan éli meg vagy hogyan készül fel egy ilyen szerepre.

Ryan Goslingnak például van egy igen csak élethűre sikerült szexjelenete, ami annyira jól valósult meg, hogy a filmet először pornó azonos kategóriába rakták. A színész a bizottságot szexistának nevezte a döntés miatt. Az említett jelenet a Blue Valentine egyik részlete, ahol Goslin orálisan elégíti ki színész társát, persze mind ezt csak eljátszva. Gosling elmondta, hogy szerinte ösztönösen kell eljátszani egy ilyen részt, hiszen a szex az a való életben sem megrendezett.

Idővel a színészek rutinosak és szakszerűek lesznek az ágyjelenetek forgatásánál. Odafigyelünk a szövegünkre, és arra, hogy ne takarjuk ki egymást. De ez mesterségessé teszi az egészet. Ahhoz, hogy a jelenet valódi intimitást árasszon, le kell állni a kontrollal. A szex az életben sem megkoreografált.

Michael Fassbendernek A Szégyentelenben című filmben volt alkalma igen csak belekóstolni, hogy mi hogyan működik egy ilyen jelenet leforgásakor. A színész ugyanis itt egy szexfüggőt alakít, aki igen csak sok nővel fekszik le a film alatt, ráadásul nem egy igazi romantikus szexjelenet keretein belül. Fassbender azonban a valóéletben egy igazi úriember és mindig hosszasan elbeszélget a színésztársaival, mielőtt elkezdik a forgatást. Megkérdezi, hogy mit szabad és mit nem a következőkben tennie. "Nem bánod, ha megfogom a melled? Akarod, hogy közben megcsókoljalak?". A színész mindent megtesz, hogy partnere ne érezze úgy, hogy kihasználják őt.

Férfi színészként az a legfontosabb, hogy a partnered biztonságban érezze magát, és ne higgye, hogy kihasználod a helyzetet.

 A következőkben pedig két egyáltalán nem szégyenlős színésznőről fogok írni, akik egyáltalán nem bánják, ha meztelenkedésre kerül a sor.

Amanda Seyfried kimondottan élvezi a szexjelenetek forgatását. Intimebb viszonyba került már a mozivásznon például Megan Foxszal az Ördög bújt beléd című filmben, de egy pornó színésznőről szóló filmben (Lovelace) is ő játszotta a főszerepet, amiről igen csak jókedvvel mesél, ha kérdezik. Szerinte vicces volt az intim jelenetek eljátszása, hiszen például egy orális kielégítésnél nyalókát használtak, ami elkezdett egy idő után olvadni. A színésznő azt is elárulta, hogy tényleg semmi indoka nincs nem élvezni ezeket a forgatásokat, hiszen általában mindig vonzó partnereket kap ezekhez a feladatokhoz.

A legtöbb partnerem vonzó és szexi velem egyidős srác vagy lány. Nem fogom azt hazudni, hogy rosszul éreztem magam velük.

A másik szemérmetlen színésznő nem más, mint Angelina Jolie, aki egyáltalán nem viszolyog, ha meztelenkednie kell a kamerák előtt. A Gina című drámában pedig egy igen csak heves leszbikus szexjelenetet is eljátszott. Bár színésznőként nem jelent gondot számára az efféle jelenetek megteremtése, rendezőként teljesen más szemmel látta az ilyen helyzeteket.

Hirtelen megéreztem, mennyire furcsa arra kérni két embert, akik nem egy pár, hogy ilyesmit csináljanak. Természetellenes azt várni emberektől, hogy vetkőzzenek le, és engedjék, hogy felvegyük őket, ahogy szeretkeznek

Szólj hozzá

film érdekesség érdekességek amanda seyfried blue valentine Gina Ryan Gosling Michael Fassbender Angelina Jolie A szégyentelen Kate Winslet Ördög bújt beléd cineart cineartblog Saorse Ronan Ammonite