2021. jan 25.

Neil Patrick Harris szerint „szexi”, amikor egy heteró színész meleg szerepet játszik

írta: Csurilla Dániel
Neil Patrick Harris szerint „szexi”, amikor egy heteró színész meleg szerepet játszik

Az LMBTQ+ közösség számára már többször ellentmondást okozott az, hogy meleg szerepeket heteroszexuális színészek játszanak. Ilyen botránykeltő film a Holdfény, a Szólíts a neveden, A dán lány és a Kate Winslet-Saoirse Ronan duótól az Ammonite.

Neil Patrick Harris jelenleg Russell T. Davies It’s a Sin című minisorozatában szerepel, mely egy mélyrepülés az AIDS témájába az 1980-as évek Egyesült Királyságában. A színész szerint a történetet cseppet sem befolyásolja a szereplőválogatás, vagy az adott színész nemi identitása.

nph.jpg

Szerintem kifejezetten szexi, amikor egy meleg szerepet egy heteró színész alakít – amennyiben az adott színéz hajlandó elmélyülni a karakterben.” – mondta Harris a The Times-nak.

„A jelenünkben rendezőként nem várhatja azt az ember, hogy a színész egy adott nemhez vonzódjon. Mégis ki követelheti azt, ki és mennyire meleg?” – tette fel a költői kérdést Neil Patrick Harris.

Különösen érdekes, hogy Harris legnépszerűbb mozgóképes szerepében, az Így jártam anyátokkal c. sitcom-ban Barney Stinson karakterét majd egy évtizedig alakította, aki heteroszexuális nőcsábász, miközben a színész hosszú idő óta boldog házasságban él férjével.

nph_its_a_sin_750x422.png

„Olyan karaktert alakítottam kilenc évig, akihez semmi közöm nem volt. Ha rajtam múlik a casting, akkor azt mondom, hogy minden esetben a legjobb színésznek kell kapnia a szerepet.” – tette hozzá a többszörös Emmy-díjas színész.

Korábban botrányt kavart az, hogy első rendezésében, a Zuhanás c. filmdrámában, Viggo Mortensen egy meleg férfit alakított, annak ellenére, hogy A Gyűrűk Ura színésze heteroszexuális. A színész-rendező egyaránt elkülönítette a művészetet és a magánéletet, amikor arra került a sor, hogy a vitatott témában állást foglaljon.

Szólj hozzá

érdekes hírek sorozat homoszexualitás hír botrány meleg liberalizmus érdekesség friss holdfény érdekességek szegregáció másság moonlight viggo mortensen elfogadás casting leonardo dicaprio a gyűrűk ura peter jackson zuhanás heteró neil patrick harris sorozatajánló így jártam anyátokkal saoirse ronan transzneműség eddie redmayne j.r.r. tolkien oscar-díj armie hammer LMBTQ Kate Winslet LGBTQ szólíts a neveden timothée chalamet cineart cineartblog heteroszexialitás