2019. jún 06.

Szolgálólány váltja a Csernobilt!

írta: Verebélyi G
Szolgálólány váltja a Csernobilt!

Mától itt a Szolgálólány Meséje is!

A HBO elhalmoz bennünket siker sorozatokkal. Először a Trónok harca, aztán a Csernobil, majd most érkezhet az Emmy és Golden Globe-díjas sorozat, Szolgálólány Meséjének 3. évada is. Aholis a szolgálólányok nem bírják tovább az elnyomást és fellázadnak! A Sorozat Június 6.-án lesz elérhető a HBO oldalán, vagyis MA, úgyhogy ha gyorsak vagytok elkaphatják az első részt!

c1c67269-4821-4729-87d4-a6d7e5d99a1c-rw_s3_offred_960x540-e1559654971197-1024x575.jpg

A sorozat Margaret Atwood által írt könyv sorozaton alapul, amely Amerika helyén létrejött totalitárius társadalomban játszódik, Gileádban. A sorozatot röviden összefoglalni elég nehéz hiszen már a 3. évadnál tartunk, de a film alapkonfliktusát, ez a furcsán kicsavart gileadi társadalom adja, ahol a nők meddők, a még nemzőképes hölgyeket szolgálólányként "használják"(tudom hogy szörnyű ezt így mondani de a filmben tényleg ez történik) és miután kihordták a gazdag családok gyermekeit, mehet a következő "családhoz".

A sorozatot June (Elisabeth Moss) életét követhetjük végig. A sorozat nagyszerűen lavírozik a múlt és jelen történései közt, így szinte minden részben megtudhatunk valamit ennek a disztópikus társadalomnak a kialakulásáról is. A világ amit felépít iszonyatosan nyomasztó és furcsa. Nagyon erős szabályrendszer uralkodik Gileadban, látszólag... Viszont ahogy egyre jobban belemerülünk a sorozatba ugyanúgy megjelennek az emberi gyarlóságról utaló jelek. Nem is olyan magasztos célt szolgálnak a hölgyek mint ahogy ezt megpróbálják beállítani.

 

 

Ha nem láttad az eddigi évadokat ezt a bekezdést ugord át mert felelevenítjük mi is történt az előző évadban:

Ha emlékeztek még, June úgy döntött, hogy mégsem menekül gyermekével együtt Kanadába, hanem szembeszáll az elnyomó rendszerrel és "Áldott legyen a harc!" ellenállási jelmondatot követve, lerombolják Gilead falait.

Izgalmasan várjuk mi is lesz az immár 3. évadban!



Szólj hozzá

hírek ajánló előzetes sorozat film premier hbo youtube siker hír ajanlo imdb csernobil csere june sorozatajánló sikersorozat szolgálólány Hírek Hír HBO imbd cineart Cineartblog IMBD