2019. jún 19.

Kivágott jelenet a trónok Harcából, ami érthetőbbé tette volna Cersei karakterét

írta: Verebélyi G
Kivágott jelenet a trónok Harcából, ami érthetőbbé tette volna Cersei karakterét

Hiába van vége a Trónok Harcának, sem az emberek, sem a színészek nem engedték még el a sikersorozatot. Így lehet ezzel a Cersei Lannistert alakító Lena Headey is, hiszen már többször is hangot adott nemtetszésének, karaktere halálát illetően. Igaz ami igaz az utolsó évad egy kicsit kapkodósra sikerült, sok indíttatás, mögöttes szándék nem került napvilágra. Ilyen lehet ez a jelenet is, ami a vágóasztalon végezte, noha lehet hogy árnyalta volna a vasmarkú királynő lelkivilágát.

game-of-thrones.png

 

A 7. évad érkezésekor szájra kaptak pletykák, miszerint Cersei terhes lehetett, majd elvetélt. Ezt azzal indokolták, hogy a királynő eddig nem vetette meg a bort, ám hirtelen abbahagyta az italozást ám pár rész múlva ismét folytatta az iszogatást. Ezt alátámasztja az a pár utalás is amit a készítők elrejtettek Jamie és Tyrion utolsó beszélgetéseiben is.

Lena azonban most lerántja a leplet, a következőt nyilatkozta:

"Leforgattunk egy drámai jelenetet a 7. évadhoz, amelyben Cersei elvetélt volna, végül azonban a snitt a vágóasztalon végezte. A karakterem szempontjából nagyon fontos történés lett volna, biztos vagyok benne, hogy milliókat sokkolt volna. Nagyon sajnálom, hogy végül nem láthatták ezt a rajongók, mert más megvilágításba került volna Cersei a kisbaba elvesztése miatt"

Ez a kis adalék érthetőbbé tette volna a karakter mozgató rugóját, hogy a sok megpróbáltatáson kívül mi is okozta ezen mértékű megkeményedést, mondhatni megbolondulást. A királynő aki végig ügyesen keverte a lapokat, az egész sorozatot meghatározó finoman szólva is markáns karaktere, megérdemelt volna egy kicsivel több magyarázatot, háttérinfót, ha már egy-egy rész egy nagyjátékfilm idejébe csúszott át. Biztosan belefért volna egy két szó erről is.

 

Szólj hozzá

blog hírek sorozat film hbo siker hír friss terhes sikersorozat lannister trónok Hírek Hír vastrón trónokharca HBO Cersei cineart Cineartblog