2019. aug 20.

Easter Egg magyarázza meg a Végjáték időutazásainak ötletét

írta: bacsikinga
Easter Egg magyarázza meg a Végjáték időutazásainak ötletét

Nemrégiben vették észre a Bosszúállók: Végjátékban azt az easter egg-et, ami megmutatja, hogyan volt képes Tony Stark (Robert Downey Jr.) elképzelni az időutazást. Lassan négy hónap telt el Joe és Anthony Russo epikus filmjének premierje óta, és most már Blu-ray-en is élvezheti a közönség. Persze ilyenkor az élesszemű rajongók újabbnál újabb részleteket fedeznek fel. A legutóbbi éppen az volt, hogyan vált képes a milliárdos zseni abszolválni az időutazást.

tony-stark.jpg

Öt évvel a Thanos (Josh Brolin) csettintése nyomán bekövetkező veszteségek után (Bosszúállók: Végtelen háború), újra remény ébred a Föld számára a leghatalmasabb/legkisebb szuperhős Scott Lang, alias Hangya (Paul Rudd) által. Visszatérésével felmerül a lehetőség az időutazásra és a Végtelen Kövek összegyűjtésére mielőtt az őrült titán rájuk tette a kezét. Amerika Kapitány (Chris Evans) és Fekete Özvegy (Scarlett Johansson) ekkor még mindig reménykedtek és igyekeztek fenntartani a süllyedő hajót. Nem úgy Tony, aki inkább letelepedett feleségével, Pepperrel (Gwyneth Paltrow) és lányukkal Morgannel (Lexi Rabe). Ráadásul abszolút szkeptikus volt a Vasember páncél felvételével és a csendes élet kockáztatásával kapcsolatban. Az egyedüli gondolat, ami meggyőzte az idő megbuherálásának helyességéről, hogy azzal esetleg visszahozhatná az életbe Peter Parkert, ismertebb nevén Pókembert (Tom Holland).

tony.png

Az ötletet egy bekeretezett fénykép adta, amin Peter és ő szerepel, ahogyan egy fejjel lefelé tartott Stark Industries oklevelet tartanak. A teória szerint ez adta meg a lökést az időutazást előidéző gépezet megalkotásához. Ahogy a rajongók tudják, miután Tony a képre pillantott, azt mondta Pénteknek, hogy inspirálódott. Majd megkérte a mesterséges intelligenciát, hogy készítsen egy szimulációt egy mobius szalagról – kifordítva. Ebből lett a csuklóra illeszthető időutazó eszköz, ami elősegítő a helyes idővonalba való visszatérést.

Bár se a rendezők, se az írók nem erősítették meg az elméletet, azért nem lehet véletlen a dolog. Egyrészt az egész Végjáték teli van oda-vissza utalásokkal és easter egg-ekkel, amelyek okosan elhelyezve több réteget adnak a cselekménynek. Másrészt a Russo testvérek elismerték, hogy nem egy easter egg-et még nem találtak meg a nézők, így akár ez is igaz lehet.

tony_endgame.png

Ami biztos: Tonyt a Peter halála után érzett gyász motiválta. És bár lehet, hogy soha nem akart visszatérni a régi szuperhős életébe, egy ilyen elme gyanúsan nem nyugodhatott le teljesen és valószínűleg az öt év alatt időről-időre gondolkodott a problémán. Így a sokak által kritikaként megfogalmazott gyors cselekménybeli fordulat, ahol Tony röpke fél óra alatt megoldotta az időutazás problémáját, valójában egy régebbi folyamat kiteljesedése volt csak. Vasember fantasztikus, de annyira talán még ő sem.

Ami viszont a jó hír, ahogy már írtam fentebb: még mindig vannak elrejtett utalások a filmben, úgyhogy lehet őket keresni minden újranézésnél!

 

Szólj hozzá

hírek film mozi hír disney érdekesség friss marvel végjáték Hír Bosszúállók Vasember Iron Man Időutazás thanos