2019. sze 04.

Az Akik maradtak című filmet nevezi Oscar-díjra Magyarország

írta: Horváth Simon Eszter
Az Akik maradtak című filmet nevezi Oscar-díjra Magyarország

Elmondhatatlan öröm, hogy 2020-ban is adódik lehetőség, hogy ott lehessen az Oscar-díj jelöltek között Magyarország, egészen pontosan az Akik maradtak című film!

Nemrégiben jelentette be a Filmalap, hogy az említett Akik maradtak (Those who remained) című filmet nevezi Oscar-díjasként az amerikai Oscar bizottság színe előtt.

Tóth Barnabás filmjének forgalmazása màr megkezdődött az Amerikai Egyesült Államokban is. A Telludie-filmfesztiválon debütált a film, hivatalosan amerikai vásznakon decemberben kerül a mozikba. Magyarországon szeptemberben debütál a Miskolci Cinefeszten, és a szélesebb magyar közönség is ebben a hónapban láthatja a mozikban. 

Az Akik maradtak a második világháború utáni Budapesten játszódik, a két főszereplője egy 42 éves nőgyógyász, Aladár (Hajduk Károly) és egy 16 éves páciense Klára (Szőke Abigél az első főszerepében). Kettejük egymásra találása áll a viharos történelmi időkbe ágyazott film középpontjában. Klára impulzív és makacs kamaszból fokozatosan fiatal nővé érik a férfi óvó szárnyai alatt, míg az orvos élete új értelmet nyer a lányról való gondoskodás által.

Tóth Barnabás, Susotázs című vígjátéka tavaly felkerült a 10 legjobb előszereplős rövidfilm közé az Oscar szűkített listáján. A 2020-as Oscar-gála jelöltjeit január 13-án hozzák nyilvánosságra, a díjakat pedig február 9-én fogják átadni.

“Az Amerikai Filmakadémia szabályzata szerint a jövőre 92. alkalommal átadásra kerülő Oscar-díjakra a nemzetközi film kategóriában minden ország nevezhet egy filmet azok közül, amelyeket 2018. október 1 - 2019. szeptember 30. között mutatnak be hazai moziforgalmazásban.”— írja a Filmalap.

Nagyon izgatottak vagyunk, szurkolunk az Akik maradtak filmnek, hajrá! 

Szólj hozzá

blog hírek ajánló előzetes sorozat film premier mozi oscar youtube trailer hír érdekesség friss heti filmajánló bosszúállók Hírek Hír saul fia heti filmajánló cineart Cineartblog toth barnabas susotazs