2019. sze 04.

Minden, amit tudnod kell az új Joker filmről!

írta: Horváth Simon Eszter
Minden, amit tudnod kell az új Joker filmről!

Október elején érkezik a mozikba az új Joker film, addig még legalább 30 napot kell várni. Úgy döntöttünk, hogy elüssük az időt, összeszedjük az összes fontos infót az októberi premieres Joker filmről.

Rosszízű kritikák?

A film előzetes vetítéseinek többségéről csak negatív kritikák érkeztek, mondván, hogy nem elég sötét, nem elég erőszakos, vagy, hogy Joaquim Phoenix (a főszereplő, aki Jokert játssza) alig van benne a filmben... Ám a végleges verzió egyértelműen magáért beszél! A Velencei Filmfesztiválon debütált ugyanis nemrég az alkotás, és a vetítés végén, megható, nyolc perces álló ovációt kapott a film. Az utolsó álló ovációra Quentin Tarantino, Volt egyszer egy... Hollywood című filmjének Cannes-i Filmfesztiválos debütálásán volt példa.

855a51e9-joker.jpeg

Joaquim Phoenix, mint Joker?

Érthetetlen a kritikusok azon részének véleménye, miszerint Mr. Phoenix rossz Jokert adna nekünk vissza a vásznon. A Mária Teréziában játszott Jézus szerepével végleg bebizonyította sokszínűségét, ráadásul a színész imidzsének is kifejezetten jót tesz, az utóbbi Megváltó szerepe után következő, zseniális főgonosz, Joker szerepe. Batman örök ellensége jó kezekben van, hátra dőlhetünk!

Korhatár besorolás?

Sokáig terjengtek azok a rémisztő hírek, hogy a Joker film gyerekbarát besorolást kap, elvesztve ezzel a karaktert éltető gonosz és romlott élt. Azonban most már hivatalos az R besorolás, vagyis Joker októberben megjelenő története nem lesz egy gyermekded esti mese, ebben biztosak lehetünk.

jokermovie2019.jpg

Rendező?

Todd Philips rendezőt, korábban a Másnaposok rendezéséért ismerhettük meg, most sötétebb oldalát mutatja meg, azonban nem lesz hiány humorból sem. Megfelelő párosítás ez a DC főgonoszának, hiszen romlott tervein túl, humoráért is kedvelhetik a képregényrajongók, Joker karakterét.

Na, de hol van Batman?

A film nyíltan Joker karakterének előzménytörténetét dolgozza fel, azonban ennek ellenére számíthatunk a fiatal Batman, és a fiatalabb Alfred karaktereinek megjelenésére. Az izgalmak egyértelműen fokozódnak!

Előzetes?

Végül, a Joker tematikájú fejtágítást, a legújabb előzetessel zárnánk. Hozzáfűzni nem kell semmit, talán csak annyit, hogy a magyarországi premier október 3-án lesz. Mi ott leszünk, és ti?

Szólj hozzá

blog index hírek ajánló előzetes sorozat film premier mozi youtube trailer hír disney jézus jesus érdekesség joker friss batman heti marvel filmajánló dc dc comics rooney mara Hírek Hír heti filmajánló cineart Cineartblog joaquim phoenix minden amit tudnnod kell