2019. nov 11.

A Megtorló is támogatja a kaszkadőrök Oscar-díját

írta: bacsikinga
A Megtorló is támogatja a kaszkadőrök Oscar-díját

Ahogy már mi is írtunk róla, a kaszkadőr szövetség szeretné elérni, hogy az ő munkájukat is jutalmazzák az Oscar-gálán. Több szakmabeli is melléjük állt, köztük Helen Mirren, valamint Christopher McQuarrie, két Mission Impossible-film rendezője.

jon-bernthal-photo-credit-monica-schipper-filmmagic.jpg

Most pedig a Daredevil és a The Punisher sorozattal ismertté vált, valamint a Haragban és a The Walking Deadben is feltűnő Jon Bernthal állt melléjük. Bernthal híres arról, hogy a Megtorló szerepével ellentétben, ahol egy szófukar, bosszúszomjas sorozatgyilkost alakít, a valóságban egy végtelenül kedves, mindenkivel törődő pasas, aki jellemzően a teljes stábbal jóban szokott lenni. Ismeri az utolsó munkást is név szerint. Nem meglepő hát, hogy a kaszkadőrökkel is jóban van. A Men's Health magazinnak így nyilatkozott a témáról:

"Ők a testvéreim, azok az emberek, akikkel a legközelebbi viszonyban vagyok egy forgatáson. Úgy gondolom abszolút bűn, hogy nem osztanak Oscar-díjat a kaszkadőröknek. A kaszkadőr közösség áldozza fel a legtöbbet a játék érdekében. A kreativitás, ami tőlük jön, elképesztő. Manapság, az egyik legjelentősebb ok, amiért az emberek szórakoznak a látványos mozikon, az akrobata képességek és azok az emberek, akik tényleg képesek rá. Minden nap edzek velük és próbálom rendesen csinálni. Náluk ez egy mantra: 'Csináld keményen, csináld egyszer.' Ne hajolj el, mert még 15-ször meg kell tenni. 'Csak üss meg és csináljuk egyszer.' Mi így próbálunk élni."

Bernthal egyébként tényleg tudja miről beszél, hiszen az esetek többségében nem kér dublőrt és maga végzi el a jeleneteit. Igaz emiatt már többször törtek el a csontjai, de így legalább őszintén mondhatja, hogy ismeri a kaszkadőrök munkáját és támogathatja őket.

Szólj hozzá

blog hírek film hír érdekesség friss heti kaszkadőr Hírek Oscar-díj cineart Cineartblog