2019. nov 15.

Végre! Kezdett a Rick és Morty 4. évada!

írta: andrasrozsa
Végre! Kezdett a Rick és Morty 4. évada!

maxresdefault_1_2.jpg

Talán nem esek túlzásba, ha azt mondom, hogy az idei év egyik legjobban várt sorozatfolytatása érkezett meg november 10-én. A Rick és Morty 2013-ban startol el, viszont hazánkba sokkal később robbant be, viszont a nagy népszerűsége miatt iszonyat gyorsan kapott mind a 3 évad szinkront, amire igazából nem is nagyon lehet rossz szavunk. 2013 után rögtön egy évvel már jött is a második évad, a harmadik évad viszont már csak két évvel később kezdett, 2017-ben. A rajongók számára talán csalódás volt, hogy újra két évet kell várnunk, hogy kalandozhassunk Rickkel és Mortyval, viszont úgy tűnik, hogy a várakozás meghozta gyümölcsét.

Dan Harmon és Justin Rowland vállára most kicsit talán nagyobb teher szakadt, hiszen sokkal nagyobbak voltak az elvárások a rajongók által, mint az előző 3 évadban. Az első részt látva azonban számukra nem igazán volt embertpróbáló feladat újat mutatni. Minden visszatért amit eddig megszokhattunk, rengetek kitekintés, politikai és popkultúrális utalások, a morbid humor és persze a komplexitás is. Kérdés az, hogy vajon mennyire fenntartható ez a minőség 70 epizódon keresztül, hiszen a több mint húsz éve tartó South Park is lassan halad a minőségtől a mennyiség felé. A Rick és Mortynál azért áll fenn különösen ez a veszély, hiszen egy sokkal összetettebb sorozatról beszélünk, bár a 4. évad pilotját látva, úgy gondolom megbízhatunk Rowland és Harmon párosában. 
rick-and-morty-season-4-episode-1-4-b9aa.jpg

A legújabb részben röviden egy klasszikus Rick és Morty kalandot kaphatunk, talán a megamagos esethez tudnám hasonlítani. Bár a rész címe Edge of Tomorty:Rick Die Rickpeat, nem sok párhuzam van a Tom Cruise-féle film között. Rick és Morty itt halálkristályokat gyűjtenek, melyekhez hozzáérve a szemük elé tárul a jövő, pontosabban az, hogyan is fognak meghalni. A kristály a cselekedeteik alapján mutatja meg a használóinak a különféle lehetőségeket, így esélyt kapnak arra, hogy a lehető leghosszabb és legboldogabb életet éljék. Morty legalábbis így gondolja, hiszen mint már sokszor, itt is az a célja, hogy Jessicával lehessen élete végéig. A szerelmi bájitalos esetből kiindulva, gondolhatjuk, hogy persze itt sem fog simán menni minden. A részben több dimenzió Rickjével és Mortyjával is megismerkhedhetünk, emelett kis újdonságok is felfedezhetőek az introban is. A két főszereplő mellett természetesen viszatér a teljes Smith család, Revolio Clockberg Jr. és nagy örömünkre Mr. Csicska is!

maxresdefault_2_2.jpg

A parádés évadnyitó valószínűleg senkinek nem okoz csalódást, remek felütés volt. A 4. évad részei az Adult Swimen lesznek megtekinthetőek, később a Netflix is streamelni fogja. (Persze a szemfüles internetezők számára, nincs lehetetlen, így már megtalálhatják akár magyar felirattal is a pilotot.) A második részre november 17. napjáig kell várni, egyelőre csak öt rész bemutatójáról van dátum, nem tudni mikor érkezik az évad második fele.

 

~ign, sorozatjunkie

Szólj hozzá

blog hírek ajánló előzetes sorozat film premier mozi hír érdekesség friss heti adult swim filmajánló netflix rick negyedik évad 4. évad dan harmon Hírek Hír rick and morty rick és morty morty heti filmajánló cineart Cineartblog the edge of tomorty rick die rickpeat justin rowland jerry smith morty smith rick sanchez