2020. okt 21.

Matthew McConaughey elutasított 14,5 millió dollárt, hogy csak jó filmeket vállalhasson

írta: Csurilla Dániel
Matthew McConaughey elutasított 14,5 millió dollárt, hogy csak jó filmeket vállalhasson

Matthew McConaughey karrierjét egy függetlenfilm indította be, Richard Linklater Tökéletlen időkje, s az utóbbi években vissza-visszatér az alacsonyabb költségvetésű, gyakran Hollywoodon kívül készülő filmekhez. Ennek a karrierlehetőségnek nem lenne jövője, ha McConaughey nem mond le egy 14,5 millió dolláros gázsiról egy újabb rom-comért.

00_mm_romcom.jpg

Az 50 éves színész a 2000-es években olyan romantikus vígjátékok férfi főszerepével vált ismertté, mint a Szeretném, ha szeretnél, a Kisördögök, a Hogyan veszítsünk el egy pasit 10 nap alatt, az Anyám nyakán, a Bolondok aranya és az Excsajok szelleme. A Greenlights c. memoirjában McConaughey úgy tekint vissza erre az időszakra, hogy „szinte csak a romantikus filmek szerepeit kapta meg, de ebből fent tudta magát tartani.”

Azt mondta: „Jóleső érzés volt, hogy felejthető, romantikus limonádéfilmeket készíthettem, amik segítségével az emberek elmenekülhettek gondjaik elől. Ezekben a filmekben a srác fut a csaj után, akadályba ütközik, majd végül megkapja a csajt. Felvállaltam, hogy én leszek a következő Hugh Grant.”

Azonban 2010-ben fordulóponthoz érkezett az élete, és simán lemondott egy ma 4,4 milliárd forintos fizetésről azért, hogy azt csinálhassa, amit akar. Kifejzette, hogy: „Ha nem azzal foglalkozom, amit akarok, akkor biztos isten, hogy nem fogok azzal foglalkozni, amit nem akarok”. Azt azonban nem árulta el, hogy melyik romantikus komédia férfi főszerepét nem vállalta el.

00_mm_00.jpg

Elkezdődött híres és kifizetődő reneszánszának korszaka A igazság ára c. feszes és alulértékelt jogi drámával, majd folytatta a brutális Gyilkos Joeval, utána visszatért egy morbid humorú Linklater-projektbe (Börni, az eszelős temetős). 2012-ben a függetlenfilmes Mudban és Soderbergh férfi striptease-filmjében, a Magic Mikeban láthattuk. Szerepelt A Wall Street farkasában, és Oscar-díjat kapott a Mielőtt meghaltam férfi főszerepéért. Megrendezte őt Nolan (Csillagok között), majd kedvelt animációs sikerfilmekben hallhattuk (Énekelj!, Kubo és a varázshúrok).

Az utóbbi időben A Setét Torony sikertelen feldolgozásán kívül független- vagy kisebb stúdiófilmekben szerepelt (A fák tengere, Arany, A kokainkölyök, Vihar előtt, Túltolva), az év elején pedig Guy Ritchie Úriemberek c. filmjében egy visszataszító karakter bőrébe bújt.

A Greenlights c. memoir már elérhető az Amazonon.

Szólj hozzá

érdekes film amazon romantikus book érdekességek arany hugh grant jared leto sing memoir az igazság ára vihar előtt bolondok aranya börni interstellar romantikus vígjáték excsajok szelleme csillagok között mud úriemberek érdkesség magic mike tökéletlen idők Christopher Nolan Matthew McConaughey dallas buyers club gyilkos joe a wall street farkasa mielőtt meghaltam magic mike xxl kubo és a varázshúrok cineart túltolva cineartblog the gentlemen rom-com szeretném ha szeretnél hogyan veszítsünk el egy pasit 10 nap alatt anyám nyakán