2020. okt 21.

Viola Davis és Chadwick Boseman szereplésével érkezik a Ma Rainey’s Black Bottom

írta: Siktár Vivi
Viola Davis és Chadwick Boseman szereplésével érkezik a Ma Rainey’s Black Bottom

Habár már a legtöbb Oscar-esélyes alkotás az őszi fesztiválokon bemutatkozott, a Netflix kulcsjátékosa még váratott magára. A rendező a Tony-díjas George C. Wolfe, a forgatókönyvért Ruben Santiago-Hudson felel, s a szereplőgárda nem kisebb nevekkel operál, mint Viola Davis, Chadwick Boseman, Glynn Turman, Michael Potts vagy Colman Domingo. A film a streaming szolgáltatóval kötött szerződés részeként érkezik, mely értelmében 9 darab August Wilson-darabot adaptálnak mozgóképre.

george_c_wolfe.jpg

Igazi nehézsúlyú esélyes a díjvárományos listáján, szinte borítékolható Chadwick Boseman posztumusz jelölése, s mivel a néhai Boseman a Spike Lee-féle Da 5 Bloods című filmével is esélyes az Oscar-nominációra, a tragikusan fiatalon elhunyt színész lehet az első, aki 2 posztumusz jelölést kaphat egyazon évben.

A filmben feszültség fokozódik egy délutáni stúdiófelvétel közben az 1920-as évek Chicagojában. Egy bandányi zenész várja úttörő frontasszonyuk, a blues anyja, Ma Railey (Viola Davis) megérkezését, aki a felvétel végére a menedzserrel és a producerrel is harcba száll zenéjének szabadságával kapcsolatban. Eközben a zenekar a klausztrofób próbateremben várakozik, ahol Levee trombitás (Boseman) saját ambícióival arra sarkallja zenésztársait, hogy fedjék fel titkaikat, mely megváltoztathatja életüket.

viola_es_chadwick.jpg

A Ma Rainey’s Black Bottom december 18-án érkezik a Netflixre.  

Szólj hozzá

streaming hírek film premier youtube trailer hír december érdekesség poszter 2020 adaptáció spike lee viola davis chadwick boseman netfilx cineart colman domingo glynn turman Cineartblog Ma Raineys Black Bottom da 5 bloods george c wolfe ruben santiago-hudson michael potts august wilson