2020. okt 28.

Több nézőt vonzott a Borat 2, mint a Mulan?

írta: Csurilla Dániel
Több nézőt vonzott a Borat 2, mint a Mulan?

borat-2.jpg

A televíziós statisztikákban utazó Samba TV analitika szerint Sacha Baron Cohen új filmje leültetett 1,6 millió nézőt a képernyő elé négy nap alatt, és ezzel lekörözte a Disney nagyszabásúnak szánt, szintén streamingen kikötő Mulanját, mely „csak” 1,1 millió megtekintést szerzett szeptemberi bemutatója első négy napjában.

Eredetileg az Amazon, aki hírhedten irtózik adatainak közlése kapcsán, azt állította, hogy a Borat 2 „több tízmillió nézőt szerzett”, azonban ezt pontosítani kell. Először is egy Amazon Prime tag 5.99 dollár fejében tekintheti meg a tartalmakat, míg egy Disney+ feliratkozó 6.99 dollárért böngészhet havonta. A Borat 2 nem került semmilyen pénzbe az Amazon feliratkozóinak, míg a Mulan 30 dollár volt úgy, hogy az átlagos Disney+ feliratkozó kifizette a havi díjat – hiába streamelhető az utóbbi film ingyen decembertől.

Amennyiben kőkemény, lebutított statisztikákat nézünk, úgy a Borat 2 az Amazonnak 9,5 millió dollárt hozott, míg a Mulan a Disneynek 230 millió dollárt. A riport egy cseppet téves, viszont érdekes felvetés analizálni egy streaming szolgáltató sikerét vagy bukását az adott médiatermék kapcsán. A Borat 2-től zeng az egész filmes világsajtó, azonban pontosan sosem fogjuk megtudni, mekkora siker a film Jeff Bezos kompániájának.

mv5bnjvhyzfhmtqtmmm1yy00mze2lwi4mtmtnmu1mtg4nzhjmmy3xkeyxkfqcgdeqxz3zxnszxk_v1_ux477_cr0_0_477_268_al.jpg

Szólj hozzá

blog streaming érdekes hírek ajánló film hétvége premier mozi kultúra hír disney amazon érdekesség friss heti borat érdekességek filmajánló sacha baron cohen mickey egér mulan Hírek Hír jeff bezos cineart Cineartblog cineartblog CineArt borat 2 borat subsequent movie film box-office