2020. nov 04.

Harrison Ford és Mark Hamill két kisfilmben is Trump ellen kampányoltak

írta: Siktár Vivi
Harrison Ford és Mark Hamill két kisfilmben is Trump ellen kampányoltak

A Fauci és az Absentee hétfőn jelent meg, még a választás előtti utolsó napon a szavazóknak készítve. A Fauci Donald Trump Covid-19 elleni szerepét és felelősségét vizsgálja, valamint a kritikát, mellyel Dr. Anthony Faucit, az amerikai Országos Allergia- és Fertőző Betegségek Intézetének vezetőjét illeti. „Fauci több elnök mandátuma alatt szolgálta az amerikai népet, fáradhatatlanul és önzetlenül” - derül ki a videóból, majd feketére vált a kép, s a Trump-támogatók skandálása hallatszik: „Rúgjátok ki, Faucit!”. A végén pedig Harrison Ford zárómondata, s az alatta megjelenő osztott képernyőn Trump és Fauci képe igencsak elgondolkodtató: „Holnap csak egyetlen embert rúghattok ki. Tiétek a választás.”

Mark Hamill projektje ezzel szemben a szavazás kultúrájára, történetére, s leginkább arra világít rá, hogy a seregben szolgáló katonák; mindazok, akik nem tudnak fizikálisan jelen lenni saját „legszentebb állampolgári jogukat” gyakorló helyzetekben, azoktól nem lehet elvenni a lehetőséget. Már csak azért sem, mert ők sem szolgálják kevésbé hazájukat, mint azon honfitársaik, akik fizikálisan az Államokban végzik munkájukat, s a szavazás napján, november 3-án adják le voksaikat.
„150 év után a zsarnokság új talpalatnyi földet keres gyökereinek. Trump elnök azt akarja elérni, hogy a választás csakis azon szavazatokon múljon, melyek a választás napjáig születnek. Ha ezt eléri, akkor a határon túli szavazatok nem számítanak, s így tengerentúli katonák és az Egyesült Államokon kívül dolgozó amerikai állampolgárok ezreinek sérül jogköre.”

Az elmúlt napok-hetek teljes mértékben arra adtak bizonyságot, hogy a művészeti szféra, színészek, zenészek, filmkészítők szinte egyként sorakoztak fel a demokraták, ezzel Joe Biden mögött. A szavazatokat jelen pillanatban is számolják, így a következő órákban/napokban kiderül, hogy ki foglalhat helyet a Fehér Házban, s ezzel kit választanak meg a világ egyik vezetőhatalmának elnökévé.

bidentrump.jpg

Szólj hozzá

kampány érdekes harrison ford amerika választás youtube usa hír donald trump november érdekesség elnökválasztás rövidfilm elnök joe biden amerikai elnökválasztás absentee fehér ház amerikai elnök mark hamill november 3 cineart cineartblog koronavírus covid Covid 19 kampányfilmek lincoln project dr anthony fauci fauci