2020. nov 04.

John Boyega találkozott a Disney fejeseivel a félresöpört színesbőrű karakterek kapcsán

írta: Csurilla Dániel
John Boyega találkozott a Disney fejeseivel a félresöpört színesbőrű karakterek kapcsán

star_wars_9_etc_screenshot_20200723130123_1_original_560x313_cover.jpg

A Disney Star Wars-folytatástrilógiájában Finnt alakító John Boyega azt mondta a The Hollywood Reporternek, hogy a Disney felkereste őt az alulreprezentált színesbőrű karakterek kapcsán tett kijelentése miatt. Boyega azt kritizálta, hogy karaktere A Skywalker korában ugyanúgy félre lett söpörve, mint a Roset játszó Kelly Marie Tran, aki Az utolsó Jedikben mutatkozott be, holott Boyega az egyik főszereplője lehetett volna a J.J. Abrams által elindított új Star Wars-filmeknek.

Nagyon nehéz manőverezni” – mondta Boyega. „Úgy kezdet, hogy belemerülsz egy projektbe, és mindenre igent kell mondanod. Aztán a Disney előhuzakodik egy fekete karakterrel, és azzal reklámozza a filmeket, akit a filmsorozat végére teljesen nélkülözhetőnek lát, és félredob. Kerek-perec megmondom, ez így nem jó.” – tette hozzá a brit színész.

A Disney egyik vezetőjével való találkozás kapcsán azt állította Boyega, hogy „egy nagyon is transzparens, nyílt meeting volt”. Majd azt is elmondta, hogy: „Sokat magyarázkodtak a saját szempontjaik alapján. Azt hittem, hogyha nyílt vagyok, ezen a ponton segíthetek a következő színésznek, vagy filmes szakembernek, aki hasonló helyzetbe kerül, mint én. Remélem, nem akkora tabu az egész, hogy ne tudjunk róla beszélni.”

mv5bzdg4ywflyjetmdrhns00zduxltkxnjatyjcyytjhymjjmgizxkeyxkfqcgdeqxvyodkzntgxmdg.jpg

Korábban Boyega azt kifogásolta, hogy kiforrott karaktereket csak Daisy Ridley és Adam Driver kapott, míg Finnt és Roset a Disney teljesen nélkülözhetővé tette A Skywalker korában. Hogy milyen hatással van a reprezentáció kérdése a Disney következő filmjeire, azt a rajongók majd eldöntik, viszont évek óta rendkívül kétséges a Disney reklámpolitikája a reprezentációt illetően. Boyega hozzátette, hogy azt akarták tőle, hogy csak bólogasson, és örüljön, hogy a részese a Star Wars-élménynek.

Legközelebb John Boyega az Oscar-nyertes Steve McQueen antalógikus Amazon sorozatában, a Small Axe-ben lesz látható.

Szólj hozzá

blog streaming érdekes hírek ajánló film premier mozi oscar star wars steve mcqueen disney érdekesség friss érdekességek csillagok háborúja filmajánló george lucas jj abrams reprezentáció rian johnson john boyega amazon prime Hírek Hír adam driver 12 év rabszolgaság daisy ridley the force awakens az ébredő erő kelly marie tran the last jedi az utolsó jedik heti filmajánló Cineartblog rise of skywalker cineartblog CineArt a skywalker kora small axe