2020. nov 07.

A Disney eltolja a Halál a Níluson és a Free Guy premierjét

írta: Csurilla Dániel
A Disney eltolja a Halál a Níluson és a Free Guy premierjét

Bizonytalan időre halasztásra került az Agatha Christie regényének adaptációja, Kenneth Branagh Halál a Níluson c. filmje, mely a Gyilkosság az Orient expresszen közvetlen folytatása. A Disney ugyancsak eltolja Ryan Reynolds GTA-inspirálta akció-vígjátékát, a Free Guy-t, viszont a fesztiválokon kimagaslóan pozitív visszajelzést kapó, idei nagy Oscar-esélyes Frances McDormand-film, a Nomadland megtartja 2020-as premierdátumát.

free-guy-death-on-the-nile-700x350.jpg

A három film korábban a 20th Century Fox tulajdonában állt, azonban a Disney felvásárlása után minden elkészült filmről a Buena Vista dönt, így kijelenthetjük, hogy 2020-ban nincs bemutatásra váró Disney-film a Disney+ oldalán karácsonykor debütáló Lelki ismereteken kívül. Korábban a Disney ugyancsak elhalasztotta a Scarlet Johansson Fekete Özvegy és a Steven Spielberg feldolgozásában készült West Side Story bemutatóját is.

Ryan Reynolds Free Guy c. kaland sci-fije eredetileg decemberben mutatkozott volna be, és könnyed, szórakoztató hangulata jól jött volna egy letaglózó mozis év után, azonban sajnos bizonytalan ideig várjuk majd a film bemutatójának dátumát.

A Gal Gadot, Armie Hammer, Annette Bening, Letitia Wright és Russell Brand főszereplésével készült Halál a Nílusonban visszatér az író-rendező Kenneth Branagh Poirot szerepében.

nomadland-francis-mcdormand.jpg

Frances McDormand Nomadlandje Jessica Bruder azonos című könyvén alapszik, mely egy mindenét elvesztő, hatvanéves nőről szól, aki elhatározza, hogy nyugatra költözik egy lakókocsival, és csatlakozik egy nomád életet élő kommunához. A filmet Chloé Zhao rendezte, aki az MCU ugyancsak elhalasztott Örökkévalók c. szuperhősfilm rendezője is.

A Nomadland premierjére 2020. december 4-én kerül sor, míg a Free Guy és a Halál a Níluson bemutatója bizonytalan. Az Örökkévalók premierje majdnem pontosan egy év múlva ilyenkor, 2021. november 5-én lesz.

Szólj hozzá

érdekes hírek oscar hír disney érdekesség friss marvel érdekességek angelina jolie pixar ryan reynolds poirot fargo avengers kenneth branagh frances mcdormand wonder woman bosszúállók fekete párduc black panther oscar-díj armie hammer Agatha Christie gal gadot chadwick boseman halál a níluson letitia wright három óriásplakát szólíts a neveden timothée chalamet cineart örökkévalók gyilkosság az orient expresszen cineartblog wonder woman 1984 lelki ismeretek Covid 19 nomadland free guy