2020. dec 12.

Őrületes mennyiségű Star Wars film, sorozat és animáció érkezik!

írta: Szalai Szimi
Őrületes mennyiségű Star Wars film, sorozat és animáció érkezik!

A Walt Disney Investor Day eseményén bejelentették, hogy még tovább bővül a Star Wars univerzum.

 star-wars-2020-logos-800x450-1.jpg

Készüljetek fel az első női rendezésű Star Wars filmre, Ahsoka Tano élőszereplős saját sorozatára, Hayden Christensen visszatérésére és még sok másra.

 

Egyből csapjunk is bele abba, hogy milyen elképesztő hírekkel leptek meg mindenkit ezen az eseményen.

 

Rogue Squadron

Ez lesz az első film ebben az univerzumban, amit egy nő rendezhet meg. Kitaláltátok már, hogy ki lehet az? Nos nem más, mint Patty Jenkins, azaz a Wonder Woman filmek rendezőnője. A történet egy csapat új generációs pilótát fog bemutatni, ahogy megszerzik szárnyaikat és határaikat feszegető életveszélyes utazásokon vesznek részt, amellyel a sagat egy új irányba terelik. 

„Gyerekkori álmom volt filmkészítőként, hogy egy vadászpilótákról szóló filmet készítsek egy nap. Egy vadászpilóta lányaként az egyik legjobb emlékem az életben azaz, ahogyan láttam az édesapámat felszállni reggelente a repülőszázadával az F4-es gépjeikben és hallani, érezni azt az erőt és kecsességet.”

 

Arról is beszélt, hogy mennyire nagy rajongója a Star Wars filmeknek, így egyszerre két álma is valóra válhat.  

 

Címtelen Taika Waititi film

Az Oscar-díjas rendezőtől is érkezik egy eddig még címtelen Star Wars film. Ismerve a rendezőt biztosan nem mindennapi megközelítést fog használni a filmjével kapcsolatban. Elképesztő humorérzéke, és tehetsége fogja biztosítani a szórakozást a nézők számára.

 

Obi-Wan Kenobi

Még előző augusztusban a D23 Expo alkalmával jelentette be a Lucasfilm, hogy Ewan McGregor visszatér ikonikus szerepébe és újra magára ölti a Jedi mester Obi-Wan Kenobi jelmezét.  A Disney+ platformjára érkező sorozat azonban tartogat még egy meglepetést, hiszen most már biztos, hogy Hayden Christensen is visszatér a sötét sith lord szerepében, így a páros újra szemtől szemben találhatja magát. Obi-Wan egyik legnagyobb bukása volt, amikor becses tanítványa átállt a sötét oldalra és belőle lett a legendás Darth Vader. A sorozat a Star Wars: A Sith-ek bosszúja után játszódik 10 évvel. Ehhez meg is érkezett az első előzetes.

 

 

 ahsoka-logo.jpg

Ahsoka

Miután végre megjelent a Mandalóri sorozatban már csak idő kérdése volt, hogy mikor kap ez a karakter is élőszereplős sorozatot saját magának. Ezt a szériát Dave Filoni fogja írni, továbbra is Rosario Dawson főszereplésével és executive producer Filoni mellett Jon Favreau lesz majd.

 rangers-of-the-new-republic-logo.jpg

Rangers of The New Republic

A Mandalórival egy időben fog játszódni az előszereplős sorozat, amelyért szintén a Dave Filoni Jon Favreau páros lesz a felelős.

 

Lando

Mindenki kedvenc gazembere Lando Calrissian is visszatér majd saját sorozatában a Disney+ platformján. A sorozat készítője az a Justin Simien, akinek a nevéhez fűződik a Dear White People.

 andor-logo.jpg 

Andor

Az Andor egy izgalmas kémes sztorinak ígérkezik, ahol a Zsivány Egyesből ismert lázadó kém Cassian Andort fogja végig követni, valószínűleg egy előzményként. Diego Luna mellett szerepel még Stellan Skarsgard, Adria Arjona, Fiona Shaw, Denise Gough, Kyle Soller, és Genevieve O’Reilly is. A forgatások már három hete elkezdődtek Londonban. Itt az első betekintés a kulisszák mögé:

  

The Acolyte

Leslye Headland Emmy jelölt készítő, aki a Russian Doll zavarba ejtő sikeres sorozat mögött áll elhoz nekik egy új Star Wars sorozatot. A The Acolyte egy misztikus-thriller, amely a nézőket a galaxis titkokkal teli sötét zugaiba repíti el, amikor is a sötét erő felbukkan.

 

Star Wars: The Bad Batch

 Az animációs sorozat egy elit és kísérleti klónokat követ végig, akiket először a The Clone Wars-ban Bad Batch néven mutattak be. Egy gyorsan változó galaxisban találják magukat közvetlenül a Klónok háborúja után. A Bad Batch tagjai eltérnek klón társaiktól, hiszen különböznek a többiektől és még ráadásul mindegyiknek van egy különleges képessége. A háború után igyekeznek megtalálni helyüket a világban.

the-bad-batch-logo.jpg


star-wars-visions-logo.jpg

Star Wars: Visions

Ez egy animációs antológia lesz rövid sorozatrészekből összeállítva, amely a a Star Wars-t hivatott megünnepelni. 10 darab fantasztikus új víziót fog hozni, amelyen Japán vezető animációs szakemberei fognak dolgozni, ezzel bővítve a Star Wars kulturális diverzitását.

 

A Droid Story

A Lucasfilm Animation csapata összeáll a Lucasfilm vizuális effektek csapatával, hogy létrehozzanak egy különleges kalandot. Ez az utazás bemutat majd nekünk egy új hőst, akit mindenki kedvenc droidjai fognak segíteni: R2-D2 és C-3PO.

Szólj hozzá

előzetes hír disney droid andor rosario dawson jon favreau dave filoni lando Star Wars ahsoka Darth Vader Ewan McGregor Hayden Christensen Patty Jenkins Obi-Wan Kenobi Taika Waititi Disney+ the bad batch the acolyte rangers of the new republic rogue squadron