2021. jan 13.

Nicole Kidman és Javier Bardem lesznek Aaron Sorkin új filmjének főszereplői

írta: Csurilla Dániel
Nicole Kidman és Javier Bardem lesznek Aaron Sorkin új filmjének főszereplői

A chicagói 7-ek tárgyalása után Aaron Sorkin következő projektje az Amazon Studios égisze alatt készülő életrajzi film, a Being the Ricardos, melynek főszereplői Nicole Kidman és Javier Bardem lesznek.

Az eredeti munkacíme Sorkin projektjének Lucy and Desi volt, és már öt éve bejelentette, hogy filmet szeretne készíteni az I Love Lucy c. ötvenesévekbeli sitcom két főszereplőjéről, Lucille Ball és férje, Desi Arnaz történetéből. Bár a vírushelyzet továbbra is kihatással van a filmgyártásra, és a rendkívül foglalkoztatott sztárok munkarendjét is megfelelően kell ütemezni, a Being the Ricardos minden bizonnyal idén fog forogni.

nicole.jpg

Mielőtt Nicole Kidman-t választották volna Lucille Ball megformálására, Cate Blanchette, Amy Adams és megannyi A-listás színésznő neve felmerült, azonban sokáig nem történt előrelépés a projekt kapcsán, melynek Aaron Sorkin forgatókönyvírója és rendezője is lesz, így erőteljes Oscar-versenyzőnek ígérkezik a Being the Ricardos.

A Deadline értesülései szerint: „A film az I Love Lucy tévésorozat egyetlen heti forgatását fogja feldolgozni, ami a hétfői felolvasástól a pénteki élőközönség jelenlétében történő stúdiófelvételig tart, mely során Lucy (Kidman) és Desi (Bardem) színészi karrierje és házassága is próbára tétetik.”

Sorkin tavaly a koronavírus előtt hálaadáskor tervezte leforgatni a filmet, melyet 2015-ben jelentett be, azonban 2017 óta nem történt előrelépés a Being the Ricardos kapcsán. Az író-rendező komoly Oscar-esélyekkel indul az április 25-i gálán A chicagói 7-ek tárgyalása c. netflixes jogi drámájával, mely olyan sztárokat vonultat fel, mint Yahya Abdul-Mateen II, Sacha Baron Cohen, Daniel Flaherty, Joseph Gordon-Levitt, Michael Keaton, Frank Langella, John Carroll Lynch, Eddie Redmayne, Noah Robbins, Mark Rylance, Alex Sharp és Jeremy Strong.

c15dd0b9-ee21-4a95-903a-07650cc37d9c-lucy.jpg

Az I Love Lucy főszereplője Lucy Ricardo (Ball), egy fiatal, középosztálybeli feleség New Yorkban, aki az 1950-es évek közegében navigál magánélete és családi élete között, és folyamatos összetűzésbe keveredik férjével, Ricky Ricardo-val (Arnaz), a híres zenésszel. Az I Love Lucy volt az amerikai média történelmében az első televíziós program, melynek női főszereplője volt. Lucille Ball egyaránt felelt a sitcom gyártásáért produkciós cégén keresztül.

Szólj hozzá

streaming érdekes hírek sorozat mozi oscar sony superman hír sitcom amazon érdekesség friss batman james bond érdekességek nicole kidman cate blanchett filmajánló sacha baron cohen daniel craig leonardo dicaprio javier bardem nem vénnek való vidék filmdráma michael keaton aaron sorkin amy adams életrajzi film lucille ball eddie redmayne skyfall joseph gordon-levitt Netflix mark rylance cineart cineartblog a chicagói 7-ek tárgyalása trial of the chicago 7 being the ricardos