2021. jan 22.

A Jurassic World: Világuralommal véget ér a franchise

írta: Jászberényi Lili
A Jurassic World: Világuralommal véget ér a franchise

Az első három film a Jurassic Park trilógia részei ként jöttek létre. A legelső film 1993-ban készült el, majd követte még két rész 1997-ben és 2001-ben. Ezt követően 14 évet kellett várni, hogy a történet folytatódjon. Újabb trilógia vette kezdetét 2015-ben, azonban új nevet kapott és Jurassic World címen futott tovább a cselekmény. Az utolsó rész 2022-ben fog a mozikba érkezni, melyben az előző öt film cselekményszálai összeérnek és a régi filmek fő karakterei is megjelennek majd a nagy vásznon. 

colin-trevorrow-atlantis_7esj_620.jpg

Colin Trevorrow, aki az utolsó három filmet rendezte elárulta, hogy a Jurassic World: Világuralom lesz a közkedvelt dinoszauruszos filmsorozat utolsó része.

Amikor végignézed a Jurassic Park-trilógiát, valószínűleg nem lesz annyira egyértelmű, hogy mi is pontosan a három film egybefüggő története, mert sokkal esetibb alapon közelítették meg őket az alkotók. A Jurassic World-trilógiával azonban nem ez a helyzet; szerintem a három felvonás egy egymásra épülő sztorit mesél el. Fontos volt számomra, hogy amikor megnézed a Világuralmat, realizáld, hogy micsoda története is volt az eredeti trilógiának, és hogy mennyire meghatározták, hogy mi is történhet a Jurassic World-mozikban. Ha a manapság megszületett gyerekek végignézik majd a hat Jurassic Park-filmet - szerintem mindannyian abban reménykedünk, hogy a szüleik megveszik majd nekik a box setet -, akkor ideális esetben úgy fogják érezni, mintha egyetlen ultrahosszú, egybefüggő történetet láttak volna.

Szólj hozzá

érdekes hírek film mozi hír érdekesség friss heti érdekességek Hírek Hír Jurassic Park Colin Trevorrow Jurassic World Cineartblog CineArt