2021. jan 22.

Hónapokat csúszhat a Cannes-i Filmfesztivál

írta: Csurilla Dániel
Hónapokat csúszhat a Cannes-i Filmfesztivál

cannes-film-festival-750x400.jpg

A Cannes-i Nemzetközi Filmfesztivál szervezői felkészültek ugyan a biztonsági intézkedésekre a koronavírus ellen való védekezés szempontjából, azonban cseppet sem ígéretes Európa legrangosabb fesztiváljának májusi kezdete.

Tavaly nem volt Cannes, viszont idén mindenképp megrendezésre került a fesztivál, melyről biztosították az érdeklődőket a szervezők. A májusi kezdet kivitelezhetetlen, azonban a B-terv szerint nyáron, feltehetőleg júniusban, júliusban, esetleg augusztusban kerül megrendezésre a Cannes-i Filmfesztivál.

A Variety értesülései szerint körvonalazódik az elkerülhetetlen bemutató, és minden a koronavírus esetszámainak függvénye, amely pedig a tavaszi adatokon múlik. Állítólag július 5 és 25 között kerülne megrendezésre Cannes, azonban hagyományos formában kevés az esély arra, hogy sikeresen lezongorázódhat a filmfesztivál. A szervezők szerint pontos időpontra a következő hónapokban lehet számítani.

cannes-film-festival-placeholder.jpg

Amennyiben nyár végére tolódik Cannes, úgy közvetlenül a Velencei Filmfesztivál előtt kerülne megrendezésre, amelyre a történelem folyamán még nem volt precedens. Mihelyst debütál Wes Anderson régóta várt The French Dispatch című presztízsfilmje, a rajongók végre megnyugodhatnak, viszont a világjárvány jelentős mértékben felforgatta a mozis bemutatókat és a forgalmazás lehetőségét globális léptékben.

Szólj hozzá

érdekes hírek harrison ford film premier fesztivál hír érdekesség joker friss cannes érdekességek brad pitt george clooney filmajánló wes anderson leonardo dicaprio quentin tarantino ridley scott joaquin phoenix magyar film művészfilm filmművészet mundruczó kornél arany pálma ethan coen joel coen nemes jeles lászló frances mcdormand ryan gosling filmdíj cannes-i filmfesztivál fehér isten margot robbie saul fia timothée chalamet cineart cineartblog koronavírus the french dispatch