2021. ápr 05.

George R.R. Martin ÖT ÉVRE SZÓLÓ szerződést kötött az HBO-val

írta: Csurilla Dániel
George R.R. Martin ÖT ÉVRE SZÓLÓ szerződést kötött az HBO-val

george-r_-r_-martin-getty-h-2021-1615345134-928x523.jpg

Az HBO hosszútávra tervez George R.R. Martin íróval és eddigi munkásságával, ugyanis a prémium szolgáltató a Trónok harca alkotójával öt évre szóló, exkluzív szerződést kötött, mely kiterjed az HBO és az HBO Max streaming szolgáltató tartalomfejlesztésére egyaránt. A legfrissebb értesülések szerint többszázmillió dolláros összegű a szerződés.

Jelenleg öt bejelentett Trónok harca-testvérsorozat fejlődik a szolgáltatónál, melyek közül egyedül a House of the Dragon kapott zöldutat az HBO-nál. A négyszeres Emmy-díjas író továbbá fejleszt egy posztapokaliptikus szériát Who Fears Death címen és egy Roadmarks c. fantasy-sorozatot. A Peacock gondozásában Martin szintén készít egy antológiasorozatot (Wild Cards) és egy stúdióval nem rendelkező fantasy nagyjátékfilmet (In the Lost Lands). Mindkét projekt Martin saját munkáinak adaptációja.

1_vfx4u1wrb-zysigno-tnta_1_1.jpeg

A House of the Dragon 300 évvel a Trónok harca eseményei előtt játszódik, és a Targaryen-ház fénykoráról szól. A sorozat a Sárkányok Táncába, a hírhedt Targaryen polgárháborúba fog kifutni. Olivia Cooke, Emma D'Arcy, Paddy Considine és Matt Smith egyaránt feltűnik majd az egyelőre tíz epizódból álló szériában, mely 2022-ben kerül bemutatásra. A House of the Dragon forgatása most áprilisban kezdődik Észak-Írországban.  

Fejlesztés alatt áll egy Nymeria-spinoff, amely a címszereplő harcos-királynő, Nymeria köré épül, aki a Martell-házból származik, és Dorne királyságát alapította meg. A testvérsorozat mindezidáig 10,000 Ships címen futott.

Szintúgy bejelentésre került a The Sea Snake, avagy a 9 Voyages című spinoff a Róma alkotójától, Bruno Heller-től, és a Lord Corlys Velaryon karakterére épülő széria szoros összefüggésben lesz a House of the Dragon-nel, ugyanis Velaryon karakterét mindkét szériában a brit Steve Toussaint fogja megformálni.

A Flea Bottom címet viselő testvérsorozat Királyvár leginkább elmaradott körzetében játszódik, ahol Davos Seaworth és Gendry Baratheon is született. A sorozat a Birmingham bandája keresztezése lesz Westeros világával, és a züllött gettó mindennapjairól, a hatalmi harcokról fog szólni.

238eea8fdeadaf82066d72ba9fe52c01_1.jpg

A Dunk and Egg-projekt George R.R. Martin népszerű novelláinak adaptációja lesz, melyben Ser Duncan és segédje, Egg – később Aegon Targaryen király – kalandjait követi 90 évvel a Trónok harca eseményei előtt.

Végsősoron pedig bejelentett az HBO egy animációs Trónok harca-szériát, amelynek stílusáról és történetéről gyakorlatilag ugyan semmit nem tudunk, viszont az animáció műfaja szinte korlátlan történetmesélési lehetőségeket enged meg a magas színvonalú franchise bővítésére.

Szólj hozzá

érdekes premier animáció fantasy bemutató érdekesség érdekességek spinoff viggo mortensen milla jovovich filmajánló a gyűrűk ura peter jackson kaptár netflix sean bean christopher lee sorozatajánló game of thrones sikersorozat trónok harca j.r.r. tolkien matt smith emilia clarke peter dinklage westeros HBO emmy-díj kit harrington Ian McKellen stranger things cineart millie bobby brown HBO Max cineartblog house of the dragon sea snake flea bottom testvérsorozat dunk and egg