2021. ápr 13.

John Williams is visszatér az Indiana Jones 5-ben

írta: Csurilla Dániel
John Williams is visszatér az Indiana Jones 5-ben

24756050.jpg

Harrison Ford és az öt Oscar-díjjal rendelkező John Williams mellett a Fleabag sztárja, Phoebe Waller-Bridge is csatlakozik az Indiana Jones 5 forgatásához, melyet a Logan és Az aszfalt királyai rendezője, James Mangold fog levezényelni.

A Golden Globe- és Emmy-díjas Waller-Bridge fogja alakítani a női főszereplőt a Disney égisze alá tartozó Lucasfilm által gyártott folytatásfilmben, mely a tervek szerint jövőre kerül mozikba. Az 200 millió dolláros költségvetésű, Indiana Jones 5 munkacímen futó produkcióban a jelenleg 78 éves Harrison Ford visszatér ikonikus régészprofesszor-kalandor karakteréhez, míg John Williams ugyancsak aláírta a szerződéseket, s így a franchise ötödik részének filmzenéjét is a maestro fogja szerezni.

phoebe-waller-bridge-indiana-jones-5-1200.jpg

George Lucas eredeti ötlete nyomán a forgatókönyvet David Koepp (Jurassic Park, Indiana Jones és a kristálykoponya királysága) és Jonathan Kasdan (Solo: Egy Star Wars-történet) írták. A producerként visszatérő Steven Spielberg-nek, illetve a Lucasfilm produkciós csapatának, Kathleen Kennedy-nek és Frank Marshall-nak külön megköszönte Mangold a támogatást.

Izgatott vagyok, hogy egy új kaland veheti kezdetét egy csodálatos filmkészítői álomcsapat részvételével. Steven, Harrison, Kathy, Frank és John fantasztikus művészek, az én hőseim. Olyan szerencsés vagyok, mint maga Indiana Jones, ugyanis Phoebe, aki egy bravúros színész, briliáns művész, így bizonyára remek összhangban lesz a stábbal.” – mondta a kétszeresen Oscar-jelölt Mangold.

Waller-Bridge korábban a Solo: Egy Star Wars-történet sajátos humorú droidjának, L3-37-nek kölcsönözte a hangját amellett, hogy az Amazon Studios dramedy sorozatának, a Fleabag-nek alkotója és főszereplője, illetve showrunner szerepkörben tetszeleg a BBC America Megszállottak viadala c. sikersorozatában. Legutóbb íróként a közelgő Nincs idő meghalni forgatókönyvében is segédkezett.

31443589_2414277_118f2cbb8fd71be3b1d98960cd0dfc2f_wm.jpg

Az Indiana Jones 5 hosszú évek óta fejlesztési pokolban állt, ugyanis a 2008-ban bemutatott negyedik filmmel egyidőben kerültek napvilágra a pletykák, miszerint Spielberg és Lucas egy utolsó, ötödik részt is terveznek. Bár 2016-ban a Disney bejelentette Spielberg visszatérését Lucas részvétele nélkül egy akkor még reális, 2019-es bemutató mellett, a projekt továbbra sem lépett előre 2020-ig, amikor Spielberg-et James Mangold váltotta.

Tavaly a Disney bejelentette, hogy az Indiana Jones 5 2022. július 29-én kerül bemutatásra világszerte.

Szólj hozzá

hírek harrison ford premier star wars hír bemutató érdekesség friss marvel érdekességek matt damon logan indiana jones steven spielberg christian bale hugh jackman filmajánló daniel craig george lucas ridley scott sean connery jurassic park james mangold ryan gosling blade runner john williams han solo szárnyas fejvadász denis villeneuve indiana jones 5 fleabag szárnyas fejvadász 2049 cineart solo egy star wars történet phoebe waller-bridge ford v ferrari cineartblog nincs idő meghalni az aszfalt királyai blader runner 2049