2021. ápr 16.

Dániát elönti az árvíz Thomas Vinterberg új sorozatában

írta: Csurilla Dániel
Dániát elönti az árvíz Thomas Vinterberg új sorozatában

thomas-vinterberg-another-round-750x400.jpg

A Dogma-mozgalom egyik alapítója, Thomas Vinterberg avantgárd függetlenfilmeken (Születésnap) és díjérdemes karakterdrámákon (Vadászat) keresztül eljutott első rendezői Oscar-jelöléséig a Mads Mikkelsen főszereplésével készült Még egy kört mindenkinek segítségével, mely Dánia képviseletében versenyez – élvonalban – az aranyszoborért a külföldi filmek mezőnyében.

Vinterberg máris bejelentette legújabb projektjét, ami tőle szokatlan módon egy tévésorozat lesz Families Like Ours címen, melynek a filmkészítő rendezője és írója is lesz. A dán TV2 csoport gondozásában készülő széria egy természeti katasztrófa által sújtott Dániában játszódik, ahol átlagos családok a túlélésért küzdenek, minek során a felszínre kerül a menekültválság és az anyagi javak aránytalan eloszlásának kérdése.

„A Families Like Ours egy kontrollálhatatlan eseményeket bemutatni kívánó sorozat, ami rálátást kínál az életbéli utazásra, és inspirációként szolgálhat számtalan nézőnek. Thomas már a pandémia előtt elkezdte írni a szériát, viszont felfedezte a világ jelenlegi helyzetével való nagymértékű rokonságot. Olyannyira elfoglalnak minket a jelenünk és a jövőnk miatt való aggályok, hogy elfelejtjük élvezni az életet.” – mondta Sisse Graum Jørgensen producer.

Amíg arra várunk, hogy a Families Like Ours gyártásba, majd a képernyőkre kerüljön, addig drukkolhatunk Vinterberg-nek és kreatív csapatának április 25-én az Oscar-gálán, melyen két jelölésre is szert tett a Még egy kört mindenkinek (Legjobb Rendező, Legjobb Külföldi Film).

Szólj hozzá

hírek harrison ford katasztrófa star wars hír dánia érdekesség friss menekült armageddon vadászat dogma will smith érdekességek bruce willis ben affleck harry potter johnny depp függetlenség napja jake gyllenhaal lars von trier katasztrófafilm michael bay george lucas j.k. rowling roland emmerich mads mikkelsen jurassic park sorozatajánló thomas vinterberg migráns oscar-díj Steven Spielberg Jeff Goldblum legendás állatok Indiana Jones 5 cineart cineartblog még egy kört mindenkinek Another Round