2021. ápr 28.

Az Idegen arcok rendezője szuperhősfilmet készít

írta: Siktár Vivi
Az Idegen arcok rendezője szuperhősfilmet készít

Az Idegen arcok és a Király ez a srác! rendezője, Joe Cornish készíti a Mark Millar (Marvel: Újvilág, Kingsman, Kick-Ass, Wanted) képregényéből adaptált Starlight szuperhősfilmet. A brit származású komikus-rendező a 20th Century Studios gyártásában készíti az űrbéli szuperhősstory-t.

 1_joe-cornish-director.jpg

A filmstúdió egy régóta beharangozott produkciója a Starlight, mely még azelőtt bejelentésre került, hogy a Disney felvásárolta a Fox-ot, azonban úgy fest, Simon Kinberg és Aubrey Chon (X-Men: Az eljövendő múlt napjai) továbbra is producerei lesznek a projektnek, mely a 2014-ben publikált Image Comics képregényét veszi alapul, mely írója Mark Millar, illusztrátora pedig Goran Parlov volt.

A Starlight képregényt úgy lehetne leírni, hogy Flash Gordon találkozása a Frank Miller-féle a The Dark Knight Returns-szel és Buzz Lightyear keresztezése a Nincs bocsánat western világával. A történet Duke McQueen-t, az űrszuperhőst követi, aki 35 évvel korábban megmentette az univerzumot, de amikor a Földre érkezett, senki sem hitte el fantasztikus történetét. Jelenleg McQueen egy idős családapa, akit újra szólít az univerzum, hogy egy utolsó alkalommal kerekedjen fel űrhajóján a világmindenség megmentésére. 

 1_gary-whitta.jpg

Korábban a Zsivány Egyes – Egy Star Wars-történet (egyik) írója, Gary Whitta adaptálta volna a képregényt, Cornish viszont az elejéről fogja kezdeni az azóta átgondolt filmes projekt forgatókönyvének megírását. Feltehetőleg 2022-ben kezd el forogni a közepes költségvetésű szuperhősfilm. 

Az író-rendező 2011-ben robbant be a köztudatba az Idegen arcok című brit science fiction filmmel, mely remek kritikai eredményeket ért el, sőt élvonalas sztárrá tette a főszereplő John Boyega-t. Cornish legutóbbi filmje, a Király ez a srác! ugyanolyan lendületes és friss film volt 2019-ben szintén magas kritikai siker mellett, viszont hatalmas anyagi bukás volt, mely az akkori 20th Century Fox egyik utolsó filmjeként vonult be a történelembe.

 

Szólj hozzá

érdekes film hír marvel frank miller wanted szuperhős adaptáció starlight flash gordon image comics joe cornish john boyega idegen arcok mark millar gary whitta kick-ass kingsman Simon Kinberg zsivány egyes cineart cineartblog 20th century studios király ez a srác! aubrey chon goran parlov duke mcqueen