2019. jún 12.

A Támadás a Fehér Ház ellen 3 - Magyar előzetes!

írta: Verebélyi G
A Támadás a Fehér Ház ellen 3 - Magyar előzetes!

Avagy ezért nem kell észnélkül fordítgatni a filmcímeket...

angel-has-fallen-poster.jpg

Ez a filmsorozat a tökéletes példa a filmcímek fordításának problémája. Az első film érkezésekor igaz nem gondoltuk hogy a film még további 2 nagysikerű folytatást is könyvelhet magának, így a forgalmazó rögtön az eredeti címet mely az Olympus Has Fallen (Olympus elesett) helyett egy teljesen új koncepcióval állt elő, mégpedig az elesett helyett támadás lett az Olympus helyett pedig fehér ház.

Mikor érkezett a 2. rész akkor a készítők hasonló nevet adtak a filmnek, megtartva az eredeti koncepcióját, London Has Fallen vagyis London elesett. Magyarul már komplikáltabb volt a névadás hiszen Támadás a Fehér Ház ellen 2. - London ostroma nevet kapta.

Most megérkezett a 3. rész és itt már nem volt mit tenni be kellett adni a derekukat a címadóknak is hiszen Magyarul is majdnem ugyanaz lett a címe  Támadás a Fehér Ház ellen 3.: A védangyal bukása, az eredeti pedig Angel Has Fallen (Az angyal elesett).

Így ebben az esetben nem volt a legcélravezetőbb dolog átírni a film címét, de hát ki tudhatta ezt 2013-ban, mikor megjelent az első része a trilógiának. Akcióban ismét nem lesz hiány, hiszen nem csak a már jól ismert főhősünk Mike Banning (Gerard Butler) fogja darálni az ellent, hanem a faterja is! Kíváncsian várjuk mi is lesz a filmből, addig is itt az előzetese, amit az IGN-es srácok meg is mutatnak nekünk!

 

Szólj hozzá

blog hírek ajánló előzetes film premier amerika mozi youtube trailer hír terror érdekesség friss terrorizmus elnök támadás filmajánló filmcím fehérház címadás USA Hírek Hír cineart Cineartblog támadás a fehérház ellen