2019. sze 19.

Új-Zéland újra otthont ad Középföldének

írta: bacsikinga
Új-Zéland újra otthont ad Középföldének

Egy korábbi cikkünkben mi is összefoglaltuk eddig mit tudunk az Amazon Gyűrűk Ura sorozatáról. A legújabb hír, hogy a sorozat forgatási helyszínéül ismét a gyönyörű Új-Zélandot választották.

lord-of-the-rings-locations-in-queenstown.jpg

"Amikor helyszínt kerestünk, hogy életre keltsük Középfölde Másodkorának eredeti szépségét, tudtuk, hogy valami fenséges vidékre vágyunk érintetlen tengerpartokkal, erdőkkel, hegyláncokkal, ahol emellett világszínvonalú felszerelést, stúdiókat, képzett és tapasztalt szakembereket is találunk" - írta közleményében J.D. Payne és Patrick McKay, a sorozat executive producere, írja az MTI.

tour2-edorasset.jpg

A Peter Jackson által készített eredeti trilógia nem csak azért fantasztikus, mert kiválóak a szereplők és maga a történet, hanem a szebbnél szebb helyszínek is elvarázsolják az embert. Látszik, hogy az operatőrnek is tetszhetett a sziget, mert némely jelenetben szinte élvezkedik a tájon, ahogy messziről követi a vándorló hőseinket. A trilógia által elnyert 17 Oscar közt nem hiába van legjobb operatőr és látványtervezés. Így nem meglepő, hogy az ikonikus helyszínek ismét megihlették a filmeseket.

Szólj hozzá

blog hírek ajánló sorozat film mozi hír érdekesség friss Új-Zéland Középfölde Gyűrűk ura