2020. okt 12.

Ezúttal a franciák csinálnak Tintin-filmet

írta: Csurilla Dániel
Ezúttal a franciák csinálnak Tintin-filmet

Ezúttal nem amerikai, hanem francia feldolgozásban láthatjuk Tintin kalandjait.

Éveken keresztül fejlesztési pokolban volt Steven Spielberg animációs Tintinjének folytatása, mely már majdnem egy 10 éves film. Peter Jackson és Edgar Wright neve is keringett a levegőben, azonban amennyire bizonytalan a 2011-es film második része, olyan meglepő módon érkezett a bejelentés, hogy francia-belga koprodukcióban élőszereplős film készül belőle.

tintin_2.jpg

A Magyarországon nem túl ismert, ám francia hazájában igazi közönségkedvenc directeurnek számító Patrice Leconte olyan sikeres és kritikuskedvenc filmek rendezője, mint a Bronzbarnák-trilógia, a Félix és Lola, A völgy szépe és a 2014-es legutóbbi mozija, a Ne zavarjatok!

Habár az élőszereplős Tintin előkészületei már javában zajlanak a Paramount France égisze alatt, Leconta jelenleg Maigret és a halott lány c. Georges Simenon-adaptációján dolgozik, s csak 2021 után tudja elkezdeni a Castafiore ékszerei címet viselő Hergé-képregény feldolgozásának forgatását.

1000full-patrice-leconte.jpg

Aki számára nem ismerős, a Tintin egy fiatal újságíróról szól, aki barátjával, Haddock kapitánnyal és kiskutyájával, Snowyval, különböző, izgalmas és kalandos rejtélyeket oldanak meg. A Castafiore ékszereinek története egy operaénekesnő eltűnt smaragdjai körül forog.

Arról azonban sajnos nincs értesülésünk, hogy az élőszereplős Tintin-film milyen mértékben fog változtatni a jelenleg is fejlesztés alatt álló animációs film folytatásán.

Szólj hozzá

hírek hír steven spielberg paramount peter jackson tintin hergé élőszereplős patrice leconte edgar wright tintin kalandjai live-action cineart cineartblog CineArt cineart blog adventures of tintin