2020. okt 15.

Leonardo DiCaprio, Jennifer Lawrence, Meryl Streep és Timothée Chalamet lesznek Adam McKay új filmjének sztárjai

írta: Csurilla Dániel
Leonardo DiCaprio, Jennifer Lawrence, Meryl Streep és Timothée Chalamet lesznek Adam McKay új filmjének sztárjai

29969673_2301035_37cdc56cb8d084cf216d13d168f37596_wm.jpg

A Netflixre készülő sztárparádé egyre bővülő szereplőgárdája felettébb impozáns. Dicaprio, Lawrence, Streep és Chalamet mellett Cate Blanchett, Jonah Hill, Himesh Patel, Ariana Grande, Kid Cudi és Matthew Perry is szerepet vállal A nagy dobás és Az alelnök rendezőjének következő filmjében, a Don’t Look Up-ban (Ne nézz fel!)

A történet szerint néhány csillagász figyelmeztetni akarja a világot egy hat hónapon belül mindent elsöprő meteorit közeledtére, azonban senki nem veszi őket komolyan.

adam-mckay.jpg

McKay neve ismerős lehet, hiszen pályája nagy részében Will Ferrellel dolgozott olyan műremekekben, mint A híres Ron Burgundy legendája (és annak folytatása), a Taplógáz, a Tesó-tusa és a Pancser Police. A magyar címadók a 2000-es években igazán képesek voltak eladni egy vígjátékot.

Az utóbbi években, a Pancser Police-nál kezdődőleg McKay kibontakozhatott, s érdeklődését fejezte ki politikai és gazdasági szatírák készítése iránt, melynek első, kifejlett példánya minden idők egyik legjobb filmje a 2008-as gazdasági válságról, a Christian Bale és Ryan Gosling főszereplésével készült, Oscar-díjas (adaptált forgatókönyv) A nagy dobás. Ezt követte a szintén Christian Bale-lel a Dick Cheney „életrajzi” film, Az alelnök, mely ugyancsak nagy díjkedvenc volt, viszont a kritikusok számára sokkal megosztóbb film lett.

1_9clvmhtuc-rdupe7oswolq.jpeg

A Robert Altman által megirigyelhető Don’t Look Up sztárparádéja még nem ok a kritikai sikerre, viszont a film azonnal felkerült a filmrajongók radarjára, és nagy szeretettel várunk egy újabb kegyetlen, ellenben felettébb intelligens szatírát Mr. McKaytől, akinek nem lesz könnyű dolga összecsődíteni a fent említett A-listás sztárokat.

A film 2020. decemberében kezd forogni.

Szólj hozzá

streaming film hír vígjáték vice cate blanchett meryl streep will ferrell netflix taplógáz leonardo di caprio kid cudi matthew perry adam mckay ryan gosling jonah hill pancser police jennifer lawrence a nagy dobás Christian Bale az alelnök ariana grande a híres ron burgundy legendája the big short timothée chalamet Cineartblog CineArt dont look up tesó-tusa