2020. okt 16.

Loki már megint bajt kever és ezúttal Kangot szabadítja a világra

írta: Szalai Szimi
Loki már megint bajt kever és ezúttal Kangot szabadítja a világra

A Disney+ Loki szériájának története arra a jelre utal, hogy kedvenc bajkeverőnk lehet az, aki elhozza a következő világok békéjét fenyegető gonoszt, Kangot, a Hangya 3-ban.

 loki-thor-the-dark-world-kang-the-conqueror-color.jpg

Rengeteg teória és találgatás kering a rajongók körében arról, hogy vajon ki lesz a Marvel következő nagy főgonosza. Azt már lehet tudni, hogy valószínűleg Kang, a hódító lesz az, aki apokalipszist hoz majd az univerzumra. De ez továbbra is kérdés, hogy hogyan fog ő bekapcsolódni az MCU-ba.

 majors.jpg

Nemrégiben derült fény arra, hogy a Lovecraft Countryból ismert Jonathan Majors fogja alakítani Kangot a Hangya harmadik részében. De hogy jön ehhez Loki? Nos, mint azt tudjuk, egyre gyakoribb téma a Marvelnél az időutazás, és habár az eredeti idősíkon Thanos végzett Lokival, egy párhuzamos univerzumban még nagyon is él. Ugye ti is emlékeztek, amikor a Végjátékban Loki megszökött a Tesseracttal? Azt nem tudjuk, hogy akkor hová is menekült, de az biztos, hogy nem jóban sántikál, hiszen az a Loki még nem is olyan régen le akarta igázni a Földet.


A Loki minisorozatban Tom Hiddleston újra magára ölti a csínytevés istenének szerepét és arra használja a végtelen követ, hogy az időben utazva az emberiség nagy történelmi fordulópontjaiban káoszt teremtsen és felborítsa mindazt, amit eddig a világról tudni véltünk. Kang, a hódító a képregényekben a hírhedt gonosz időutazó, aki gyakran kerül szembe a Bosszúállókkal. Ismerősen hangzik? Most, hogy Thanos halott, Kang úgy gondolhatja, hogy nincs aki az útjába tudna állni az univerzum leigázásában.

 loki-tv-series-tva-endgame.jpg

Azonban létezik egy olyan szervezet (Time Variance Authority), ami az idősíkokat védi. Arra lehet következtetni, hogy Lokit el fogják kapni és valószínűleg Kang sem menekülhet a hatóság elől. Nos, nem sok kell ahhoz, hogy tudjuk, ha ők ketten egy helyre kerülnek, akkor az káosz a köbön. Emellett, ha a TVA Lokira fókuszál és vele foglalkoznak Kangnak az elég egérút ahhoz, hogy megszállja a Földet.

Ahogy nagyon sok filmet és sorozatot is halasztani kellett a pandémia miatt, így a Loki széria is várat még magára. Feltehetően 2021 elején érkezhet, míg a Hangya 3 majd csak 2022-ben kerülhet mozivászonra, hiszen azt még el sem kezdték forgatni.

Mi már mindkettőt nagyon várjuk! Neked is van egy teóriád? Oszd meg velünk kommentben!  

 

Szólj hozzá

disney marvel loki kang bosszúállók tom hiddleston thanos disney+ disneyplus kang a hódító jonathan majors