2021. máj 04.

Az Apple TV-hez kerültek a készülő Tom Hanks-film jogai

írta: Arany Gergő
Az Apple TV-hez kerültek a készülő Tom Hanks-film jogai

A 2020-as év végére jelentősen megnőtt az online streamelés jelentősége, ez pedig sokkal kiélezettebbé tette a filmek jogaiért folytatott versenyt. A Netflix dominanciája mellett egyre erősödik a Disney +, az idei év elejétől kezdve pedig a Warner is egyre jelentőségteljesebben veszi ki részét az online streamingből. Úgy tűnik azonban, hogy az eddig viszonylag keveset emlegetett Apple TV sem tervez kiszállni a versenyből – a lehető leghamarabb lecsapott Tom Hanks posztapokaliptikus sci-fi filmjének jogaira.

Az Apple TV eddig is igyekezett jelentőségteljes maradni az online streaming területén, és Tom Hanks-filmet se most vásárol először. A tavalyi évben megjelent háborús film, a Greyhound, valamint a II. világháborús Masters of the Air mellett azonban úgy tűnik, az Apple TV továbbra sem tervezi megszakítani kapcsolatát az Oscar-díjas színésszel.

A Deadline írása alapján a készülő filmet – eredetileg „Bios” címen – a Universal tervezte megvásárolni, hogy nyári megjelenési dátummal mozikban vetíthesse. Az Apple TV azonban látszólag jobb ajánlatokat tett: a film jogai így elkerültek a Universaltól, az Apple TV pedig őszre tűzte ki a mozis bemutatókat.

tom-hanks-apple-tv-plus-750x400.jpg

A film egyébként Miguel Sapochnik rendezésében készül – aki a Trónok harca ötödik és hatodik évadának záróepizódjait rendezte, melyekért díjakat is kapott. A történet egy ember és kutyája, valamint egy robot utazását helyezi középpontba egy posztapokaliptikus síkságon keresztül. A Tom Hanks alakította férfi célja, hogy biztonságos helyet találhasson kutyájának, ahol a tovább gondozhatja az állatot élete végéig. Első hallásra a film leginkább Mad Max és Mesterséges Intelligencia-keverékének tűnhet, és nehéz lenne látatlanban bármit mondanunk róla – mivel azonban a rendezőhöz a Trónok Harca talán legjobb epizódjai köthetők, mindenképpen van okunk bizakodni a „Finch” névre keresztelt, készülő sci-fi filmmel kapcsolatban is.

Az Apple TV célja a filmmel nem csak bevételek növelése, de esetleges díjak megszerzése is. Tom Hanks szerepeltetése erősen növelheti a film esélyeit díjazásokon, és egy sikeres díjátadó növelhetné az Apple TV esélyeit a Netflix utolérésében.

A filmnek egyelőre nincs hivatalos megjelenési dátuma, de az Apple TV bejelentései alapján késő ősszel számíthatunk a bemutatóra.

Szólj hozzá

blog érdekes hírek ajánló film mozi hír érdekesség heti érdekességek filmajánló tom hanks apple tv Hírek Hír cineart Cineartblog cineartblog CineArt