2021. ápr 26.

Bradley Cooper Oscar-díjra pályázik

írta: Csurilla Dániel
Bradley Cooper Oscar-díjra pályázik

32904696_2521894_53730de3fc27dd4b13cf46231a20ab4e_wm.jpg

Paul Thomas Anderson hivatalosan is belép a 2021-2022-es Oscar-szezonba új produkciójával, mely a Soggy Bottom munkacímet viseli, és november 26-án kerül bemutatásra Bradley Cooper és Benny Safdie főszereplésével.

Ugyan sokaknak nem kell bemutatni Anderson-t, aki 8 Oscar-jelölést halmozott fel 25 éves pályafutása során olyan remekműveket és kritikailag elismert alkotásokat készítve, mint a Boogie Nights, a Magnólia, a Vérző olaj, vagy legutóbbi filmje, a 2017-ben bemutatott Fantomszál. Anderson egy igazi színészrendező, aki együtt dolgozott számos tehetséggel, köztük Daniel Day-Lewis-szal, Tom Cruise-zal, Philip Seymour Hoffman-nal, Joaquin Phoenix-szel, Amy Adams-szel.

mcdphth_ec045.jpg

A Soggy Bottom tavaly ősszel került leforgatásra Los Angelesben, és a híresztelések szerint az 1970-es években, a San Fernando völgyben játszódik. Számos tematikai kapcsolat van az új film és Anderson átütő sikere, az 1997-ben bemutatott Boogie Nights között, és egy kosztümös felnövéstörténet lesz, ami egy kisfiúról szól, aki összebarátkozik egy híres hollywoodi rendezővel és egy producerrel.

Anderson filmje jóllehet, hogy önéletrajzi ihletésű, ugyanis pályája elején nem kisebb titán vette szárnyai alá, mint Robert Altman. Philip Seymour Hoffman fia, Cooper Hoffman alakítja a Soggy Bottom főszereplőjét, míg Bradley Cooper a filmbeli rendezőt fogja megformálni. Benny Safdie egy kaliforniai politikus lesz, viszont Alana Haim karakteréről nincs egyelőre információnk.

Könnyedén elképzelhető, hogy az új film komoly esélyekkel indul a jövőre megrendezésre kerülő Oscar-gálán, s talán nem csupán Anderson, de Bradley Cooper is átveheti végre a megérdemelt aranyszobrát. A színész-producer portfólióját ugyancsak 8 Oscar-jelölés ékesíti, és idén decemberben érkezik Cooper második rendezése az elismer Csillag születik után, ami a Maestro címet viseli, és Leonard Bernstein zeneszerző életéről szól, akit Cooper fog megformálni.

Szólj hozzá

érdekes hírek premier hír radiohead bemutató érdekesség joker friss maestro érdekességek brad pitt csillag születik tom cruise pornóipar lady gaga gucci filmajánló leonardo dicaprio quentin tarantino mark wahlberg adam sandler daniel day lewis magnólia paul thomas anderson mission impossible robert altman philip seymour hoffman amy adams leonard bernstein bradley cooper oscar-díj adam driver haim Joaquin Phoenix oscar-jelölés margot robbie cineart cineartblog verző olaj