2020. okt 23.

Előzetest kapott az Elfelejtett Nemzedék!

írta: Jászberényi Lili
Előzetest kapott az Elfelejtett Nemzedék!

Aracsi Norbert Elfelejtett nemzedék című filmje előzetest kapott. A filmet a Cineart Studio gyártotta, főszerepben Cservák Zoltán, Hajduk Károly, Jászberényi Gábor és György Zoltán Dávid láthatók. Operatőre Kalotai Dániel.

img_7867sz.png

Maga a történet a második világháború utolsó napjaiban játszódik. A film egy fiatal fiúról szól, akit 1944 végén, a Szovjetek Magyarországra érésének napján soroznak be. Rajta kívül még három magyar katona utolsó napjait követhetjük végig.

Szeretnénk emléket állítani, azoknak a fiataloknak, akiket elsöpört a világháború borzalma. Ők az elfelejtett nemzedék. - Aracsi Norbert

A film a pákozdi Katonai Emlékparkban és Székesfehérváron készült 2019 decemberében.

Az Elfelejtett nemzedék bejutott a Pápai Nemzetközi Történelmi Filmfesztiválra, aminek megrendezésére november 12. és 16. között kerül sor. Itt látható majd a nézőközönség számára először a rövidfilm. A fesztivál helyszíne a pápai Petőfi Filmszínház és az Eszterházy-kastély lesz.

További részleteket a film facebook oldalán olvashattok: 

Fotó: Péterfy Bernadett 
Szólj hozzá

ajánló előzetes film premier hír friss filmajánló Hírek György Zoltán Hír Hajduk Károly Jászberényi Gábor cineart cineartblog elfelejtett nemzedék kalotai dániel Arcsi Norbert Cservák Zoltán