2020. okt 27.

Tarantino elárulta, mi volt gyerekként a számára legijesztőbb élmény

írta: Csurilla Dániel
Tarantino elárulta, mi volt gyerekként a számára legijesztőbb élmény

A new york-i PaleyFest egyik paneljén korábban már elárulta Quentin Tarantino, melyik slasher filmet ajánlaná indén halloweenra. Most azonban arról beszélt a kétszeres Oscar-díjas író-rendező, hogy mi volt gyerekkora legtraumatizálóbb emléke.

quentin-tarantino_1.jpg

„Rendőrségi bejelentés volt. Azt mondták: ’Ezek az adott körözött bűnözők lepték el a várost, látták-e őket?’ Körözési képeket mutattak, majd leírták a bűntetteiket. ’Ha látják őket, ne próbálják meg maguk bekeríteni a bűnözőket, helyette a rendőrségre bízzák a szökött fegyenceket’. 5-6 éves lehettem, és azt hittem, aznap éjszaka az a fickó, aki kalapáccsal gyilkolja a jónépet, rám és a családomra is le fog csapni. Pont a Manson-gyilkosságok előtt volt ez, nyáron.” – mondta Tarantino

Viszont azt is elárulta, hogy melyik horrorfilm volt számára a legemlékezetesebb gyerekként. Az olasz giallo (amit mi B-filmes slasherként ismerünk) nagymestere, Dario Argeno 1975-ös Mélyvörös (Deep Red) volt nagy félelme a rendezőnek.

deep-red-2.jpg

Anno egyedül mentem megnézni a moziba, és akkor még fogalmam sem volt, ki az a Dario Argento. Sőt, még azt sem tudtam, hogy egy olasz filmre ülök be. Szóval megnéztem a filmet, ami tele van brutális gyilkosságokkal és szörnyű halálokkal – mind egymás után, botrányos szadizmus kíséretében. Volt ott temérdek vér, meg – az én emlékezetem szerint – minden idők leghangosabb soundtrackje, ami elzúdította az agyamat. Egy nőt halálra forráztak! Baromi kemény volt ez a filmélmény, de rendkívül izgalmas is. Teljes izgatottságban ültem végig.” – tette hozzá a rendező.

Korábban már latolgatta azt Tarantino, hogy utolsónak szánt, tizedik filmje egy hasonló, darálós-aprítós horror legyen, azonban még féltucat műfajt megemlített az utóbbi három évben – köztük egy Star Trek-filmet, egy Kill Bill 3-at, és egy gengszterfilmet is. Azt mondta a Volt egyszer egy Hollywood sajtóvetítései kapcsán, hogy „imádja a jó horrort, és amennyiben talál egy nagyon ijesztő horror sztorit, az lesz az utolsó filmje”, de félő, hogy ez még várat magára.

Szólj hozzá

blog érdekes hírek ajánló előzetes sorozat film premier mozi horror star trek youtube fesztivál trailer hír érdekesség friss heti tarantino érdekességek filmajánló kill bill quentin tarantino manson dario argento slasher kill bill 3 mélyvörös Hírek Hír heti filmajánló cineart Cineartblog volt egyszer egy hollywood tarantino visszavonul cineartblog CineArt deep red