2020. nov 04.

Az angol mozik a brit kormány segítségét kérik

írta: Csurilla Dániel
Az angol mozik a brit kormány segítségét kérik

A brit moziszínház testülete (U.K. Cinema Association) kiemelt segélyekhez folyamodik a brit kormányhoz, akik 30 millió fonttal támogatták korábban a független mozikat.

A szigetországban november 5-től december 2-ig minden mozi bezár, ahogyan az Egyesült Királyság felkészül a koronavírus második hullámával szemben való védekezésre egy újabb vesztegzárral. Walesben, Észak-Írországban és Skóciában már bekövetkezett a mozik bezárása, azonban Anglia még várat magára a hét végéig.

73374-cineworld-closures-home-page-moblie-banner-768x423px.jpg

Bár az intézkedésekkel egyet kell, hogy értsünk, az ország minden mozijának szüksége van további kormányzati támogatásra, hogy túléljék a kijárási korlátozás okozta bezárást. A 30 millió fontos támogatás mellett további segítségre van szükségünk, hogy továbbra is fent tudjunk maradni. Szükségünk van a kormány támogatására, és további pénzügyi segítségnyújtásra.” – mondta a U.K. Cinema Assoctiaton elnöke.

A Cineworld, melynek tulajdonában többek között a magyarországi Cinema City áll, így nyilatkozott dolgozóiról: „Ahogyan a kijárási korlátozások meghosszabbításra kerültek, úgy a dolgozóknak rendkívüli segélyezésre van szüksége”. A Cineworld az Egyesült Királyságban fizetés nélküli szabadságra bocsátotta október 16-án az összes dolgozóját.

Hogy milyen formában fogja a Cineworld és számos szigetországi mozilánc bezárása befolyásolni a magyar helyzetet, azt nem tudhatjuk biztosan. A brit kormány jelenleg is tárgyal a további segélycsomagok kapcsán a moziláncokkal.

Szólj hozzá

blog érdekes hírek anglia ajánló film premier mozi hír wales skócia érdekesség friss segély érdekességek írország egyesült királyság filmajánló vesztegzár Hírek Hír heti filmajánló cineart Cineartblog cineartblog CineArt koronavírus kijárási korlátozás mozilánc