2020. nov 24.

Könyv készül Alan Rickman naplóiból

írta: Szalai Szimi
Könyv készül Alan Rickman naplóiból

A 2016-ban elhunyt színész feljegyzéseiből 2022-ben fog megjelenni egy könyv, amelynek szerkesztője Alan Taylor lesz.

3500-2.jpg
Alan Rickman neve sokaknak lehet ismerős, hiszen évekig ő játszotta a Harry Potter filmekben Piton professzort.

A  The Guardian szerint a naplókban benne vannak a színész gondolatai a színészetről, amibe betekintést is nyerhetünk, illetve a barátságról és a politikáról is vannak feljegyzései. Rickman élvezettel járt színházakba és szinte az összes darabról, amit látott, írt egy véleményt. Ezen kívül a Harry Potter kulisszái mögé is bevihet minket, ugyanis az évek alatt a forgatásokról is szó esik, amelyek 2001 és 2011 között történtek.

A 27 kötetes kézzel írt naplókat, amelyek 25 évet foglalnak magukba Rickman életéből, egy könyvként fogják kiadni. A brit színész a 90-es években kezdte el írásait azzal a célzattal, hogy egyszer majd kiadatja. Amikor elkezdte ezt a személyes projektet, éppen akkor lett népszerű Valmont szerepével a Les Liaisons Dangereuses című előadásban, illetve az 1988-as Dia Hard filmben, mint Hans Gruber.

A Harry Potter, Igazából szerelem, Értelem és érzelem, Galaktitkos küldetés és még sok más filmbeli szereplése alatt folytatta a dokumentálást. Rickman egészen 2016-ban bekövetkező haláláig folytatta ezt a tevékenységét, amikoris 69 évesen hasnyálmirigy rákban hunyt el.  

 
A Canongate kiadó szerezte meg a kiadási jogokat, a könyv címe pedig „Alan Rickman naplói” néven fog megjelenni. A szerkesztő a Scottish Review of Books-nak dolgozik.

Rickman özvegye is megszólalt a hírekkel kapcsolatban:

 
„Örülök, hogy a Canongate fogja publikálni Alan naplóit és kívánni se tudtam volna jobb szerkesztőt, mint Alan Taylor. A naplók nem csak egyszerűen a színész Alan Rickman-t mutatják be, hanem az igazi Alan-t – az ő humorát, az éles megfigyelését, szakmabeli tudását, és a művészetek iránti elkötelezettségét.”

 

Taylor elmondása szerint a feljegyzések „anekdotaszerűek, indiszkrétek, pletykásak, szellemesek és teljességgel őszinték. Egyedülálló betekintést nyújtanak egy csodálatos színész mindennapi életébe, akit nem csak Amerikában de Angliában is nagyon szeretnek.”

 

Szólj hozzá

hírek hír Harry Potter Alan Rickman Alan Rickman naplók Alan Rickman naplói