2020. dec 03.

A Covid-19 miatt állt le Oscar Isaac és Jessica Chastain sorozatának forgatása

írta: Csurilla Dániel
A Covid-19 miatt állt le Oscar Isaac és Jessica Chastain sorozatának forgatása

Az HBO oldalának egyik kiemelt, limitált sorozata az Oscar Isaac és Jessica Chastain nevével bejelentett Jelenetek egy házasságból c. projektje, mely Ingmar Bergman azonos című, 1973-ban bemutatott minisorozatának feldolgozása. Sajnálatos módon a koronavírus miatt leállt a készülő remake forgatása bizonytalan időre.

mcdaamo_ec031.jpg

Két pozitív gyorstesztet is azonosítottak a munkálatok folyamán. A Jelenetek egy házasságból eddig zökkenőmentesen forgott, most azonban két hétre szünetel a projekt, mely kapcsán intenzív kontaktkutatás, izoláció az érintettek számára és adatvadászat zajlik. A két stábtag kilétét az HBO nem fedte fel, azonban mindenkit biztosított, a karanténban lévő érintettek biztonságban vannak.

Az 1973-ban debütáló minisorozat Liv Ullmann és Erland Josephson főszereplésével készült, és egy házasság széthullását meséli el. Bergman saját élményeire hagyatkozott a forgatókönyv megírása kapcsán, mely merítkezik Ullmann-nal való közös kapcsolatából. A nemrég bejelentett remake-sorozat hasonló formai keretek között játszódik majd Hagai Levi (A viszony, A mi fiaink, Terápia) showrunner vezénylése alatt. Isaac és Chastain egy kortárs közegben, amerikai házaspárt fognak alakítani.

jelenetek_egy_hazassagbol_1.jpg

A duó korábban már dolgozott együtt az Egy durva év című J.C. Chandor-filmben, amiben ugyancsak egy komplex kapcsolatú házaspárt alakítanak felettébb bravúros módon. Levi írja és rendezi az összes epizódot, mely áttanulmányozza és újraértelmezi az ikonikus sorozat összefüggéseit a szeretet, a vágyakozás, a monogámia, a házasság és a válás szempontjából. Hagai Levi számára ez a harmadik HBO sorozat, azonban leismertebb alkotása az izraeli Terápia-széria, melyet számos régió – köztük Mácsai Pál főszereplésével Magyarország is – adaptált.

A Jelenetek egy házasságból-feldolgozássorozat a csúszás ellenére 2021-ben fog debütálni, azonban pontosan ilyen esetek okán nem tűzött ki az HBO hivatalos megjelenést a sorozathoz.

Szólj hozzá

blog érdekes hírek ajánló sorozat premier hbo terápia star wars hír bemutató érdekesség friss forgatás házasság érdekességek válás minisorozat viszony ingmar bergman karantén enyedi ildikó sorozatajánló mácsai pál jessica chastain oscar isaac a most violent year hagai levi cineart skywalker kora x-men sötét főnix cineartblog koronavírus covid Covid 19 jelenetek egy házasságból scenes from a marriage egy durva év a mi fiaink j.c. chandor