2020. dec 21.

Frances McDormand és Sarah Polley közös projekten dolgoznak!

írta: Siktár Vivi
Frances McDormand és Sarah Polley közös projekten dolgoznak!

Az MGM, az Orion Pictures és a Plan B kollaborációjával készül Miriam Toews bestsellerének adaptációja, a Women Talking. Miután megszerezte a jogokat, az Oscar-díjas színésznő Frances McDormand alapvetően egyből a Plan B produkciós cég elé vitte tervét, melyet -a szereplés mellett- producelni is fog. A rendezői széket a kanadai származású Oscar-jelölt, Sarah Polley fog elfoglalni, aki egyúttal a forgatókönyvért is felel.

frances_1.jpg

Michael De Luca (MGM’s Film Group elnökségi tagja), Pamela Abdy (MGM’s Film Group elnöke) és Alana Mayo (Orion Pictures’s elnöke) egyöntetűen a következőt nyilatkozták:
„Örömmel várjuk, hogy a Women Talking munkálataival folytathathassuk a közös munkát a Plan B-vel. Sarah és Frances közös munkájának gyümölcse, hogy egy ilyen fantasztikus könyvet adaptálva láthatunk majd viszont a szélesvásznon, s igazán izgatottak vagyunk, hogy a részesei lehetünk a projektnek.”
A Women Talking az Egyesült Államokban az MGM terjesztési jogait élvezi, a marketingjét pedig közös vállalkozásra terjesztik ki a United Artist Releasinggel.

A regény egy izolált vallási csoport nőinek történetét mutatja be, ahogy hitük segítségével igyekeznek megbékélni azon szexuális bántalmazások sorozatával, melyet a kolóniájuk férfitagjai követnek el. A 2018-as regényt a The New York Times Book Review, az NPR.Org, a The Washington Post, a Slate és a Publishers Weekly is az év könyvének választotta.

fffff.jpg

Az Legjobb Adaptált Forgatókönyvért Oscar-jelölt Polley-nak ez az első kollaborációja a Plan B-vel. A következő filmje Torontói Filmfesztiválon debütált, s a Take This Waltz címet viseli. Legnagyobb eddigi sikere a 2012-es Stories We Tell (Apáim története), mely a saját családjáról készült dokumentumfilm, s mellyel elnyerte a Los Angeles-i Filmkritikusok Szövetségétől, a National Board of Review-tól, valamint a New York-i Filmkritikusok Körétől a legjobb dokumentumfilmnek járó díjakat.

McDormand-t legközelebb a Chloe Zhao rendezte Nomadland-ben láthatjuk, melynek premierje szintén a Torontói Filmfesztiválon volt, s mely igazán nagyszerű visszhangnak örvendhet, s a soron következő Oscar-évadban igazi díjesélyesnek számít. Mindemellett a közelgő időben a Joel Coen-féle The Tragedy of Macbeth, illetve a Wes Anderson-féle The French Dispatch-ben is láthatjuk. Mindemellett saját produkciós cégével, a Hear/Say-jel olyan projektek mögött áll, mint az Every Secret Thing és az Olive Kitteridge, utóbbiért idén 13 Emmy-jelölésből 8-at be is zsebeltek, közülük pedig kettőt éppen Frances miatt: Outstanding Lead Actress in a Limited Series és az Outstanding Limited Series (ezt produceri tevékenységéért), s elnyerte a Screen Actors Guild Award for Outstanding Actress in a Limited Series díját is.

frances_3.jpg

Szólj hozzá

érdekes oscar színész hír toronto slate érdekesség mgm emmy wes anderson producer the washington post adaptáció new york times sarah polley frances mcdormand plan b oscar-díj take this waltz emmy-díj oscar-jelölt olive kitteridge három óriásplakát ebbing határában cineart cineartblog miriam toews the french dispatch mgm studios nomadland oscar-díjas orion pictures women talking united artists releasing chloe zhao