2020. dec 21.

William Friedkin nem fog Ördögűző feldolgozást rendezni

írta: Siktár Vivi
William Friedkin nem fog Ördögűző feldolgozást rendezni

Elsőre nem úgy tekintünk a modern klasszikussá lett Az ördögűzőre, mint egy horror-franchise, azonban van az 1973-as, többszörös Oscar-díjjal rendelkező, William Friedkin-filmnek egy pocsék (Az ördögűző 2: Az eretnek) és egy jobban sikerült folytatása (Ördögűző 3), illetve két előzményfilmje (Az ördögűző: A kezdet, Ördögűző: Dominium), továbbá egy alábecsült sorozat is készült azonos címen.

ou_1.jpg

Idén augusztusban híresztelések terjengtek, hogy a Morgan Creek produkciós cég 2021-re tervez egy Ördögűző-feldolgozást, melyet William Friedkin készíthet, azonban nemrég a rendező megcáfolta ezeket a pletykákat. A Twitter-en Friedkin ezt írta: „Vannak bizonyos pletykák az IMDB-n, hogy valamiféle közöm lenne Az ördögűző új verziójának készítéséhez. Azonban ezek nem pletykák, hanem egyenesek hazugságok. Nincs az a pénz, sem annyi motiváció a világban, amiért én visszatérnék.”

ou_2.png

Az ördögűző rajongói jogosan háborognak, ugyanis a Morgan Creek látszólag teljesen kizsákmányolja a klasszikus horrorfilmet minden módon. Az eredeti film hatalmas sikernek bizonyult, s elindította Hollywood blockbuster-korszakát, valamint tíz Oscar-jelölésre tett szert. A folytatások és előzmények mind kritikai és jegyirodai bukások voltak, azonban Az ördögűző-sorozatot jól fogadták a rajongók, s talán ettől motiváltan tervezi a Morgan Creek az esetleges remake készítését, melynek kapcsán szerencsére nincsenek további fejlemények.

ou_4.jpg

Szólj hozzá

érdekes sorozat film horror oscar hír remake klasszikus érdekesség rendező twitter ördögűző imdb reboot hollywood feldolgozás blockbuster william friedkin tweet Film az ördögűző oscar-jelölés IMDB cineart cineartblog morgan creek az ördögűző 2:az eretnek ördögűző 3 az ördögűző a kezdet ördögűző dominium