2021. feb 02.

Animációs Trónok Harca sorozaton dolgozik az HBO

írta: Arany Gergő
Animációs Trónok Harca sorozaton dolgozik az HBO

Feltűnően nagy volt a csend az HBO legsikeresebb sorozata, a Trónok Harca fináléja után a folytatásokat tekintve – ennek pedig több mint valószínűleg a megosztóra sikerült utolsó évad volt az oka. A legelkötelezettebb rajongók napjainkig a 8. évad újraforgatását követelik, és bár a nézők nagyrésze azóta elfogadta a sorozatot olyannak, amilyen lett, tény és való, hogy a Trónok Harca rajongótábora jelentősen megcsappant a finálé hatására. Az sem segít a helyzeten, hogy a sorozat alapjául szolgáló könyvsorozat, George R.R. Martin A tűz és jég dala – regények következő részére is hosszú évek óta várnak a rajongók.

dragons-game-of-thrones-1543873524.jpg

Az HBO azonban a jelek szerint továbbra sem akar lemondani arról, hogy újra egybekovácsolja a Trónok Harca szétzilált rajongótáborát. Már a 8. évad befejezésével voltak pletykák arról, hogy egy esetleges előzménysorozat bővítheti a szériát, tavaly pedig egyre több és több információ derült ki a készülőben lévő sorozatról. A House of the Dragon a Trónok Harca egyik legkedveltebb karakterének, Daenerys Targaryennek családfáját veszi célba, ezzel megvalósítva sokmindent, amit a rajongók a sorozattól várhatnak: újabb érdekes karaktereket; rengeteg előtörténetet, amiről korábban csak párbeszédekből hallhattunk; és természetesen az eddig látottaknál sokkal több sárkányt.

Az HBO azonban látszólag nem tervez itt megállni: nemrég kiderült, hogy komolyan fontolgatják egy újabb sorozat készítését, ami Robert király lázadását dolgozná fel, valamint bele is kezdtek egy másik ismert Trónok Harca-történet, a The tales of Dunk and Egg feldolgozásába.

Emellett azonban nemrég kiderült, hogy egy animációs Trónok Harca-sorozat is előkészületekben van, ami valószínűleg az HBO Max online felületén lesz megtekinthető.

A sorozatnak egyelőre nincs írója vagy színészei; egyedül annyit tudni róla, hogy valószínűleg komolyabb, felnőttek számára készült animációra kell számítani – ami a Trónok Harca világának ismeretében valószínűleg senkit sem ér meglepetésként.

Többet egyelőre sajnos nem tudni a sorozatról – a megjelenés dátumáról sincsenek információk, mivel azonban a House of Dragon már évek óta készül, valószínűleg csak azután láthatjuk majd az ismeretlen nevű animációs sorozatot. Az animációs Trónok Harca ötlete elsőre talán meglepően hangzik, viszont talán épp ezért rejt nagy lehetőségeket. Nem ismert egyelőre az sem, milyen animációs stílussal fog a sorozat készülni –lehetséges, hogy a vizuális világ részletgazdag megjelenítést kap, de könnyen el lehet képzelni a témához a felnőtt animációkészítés egyik legismertebb alakjának, Genndy Tartakovskinak a stílusát is, ami jól illene a Trónok Harca-világ brutalitásához.

Szólj hozzá

blog érdekes hírek ajánló sorozat film hbo hír érdekesség heti érdekességek Hírek Hír Trónok harca cineart Cineartblog cineartblog CineArt