2021. feb 05.

Ramin Djawadi szerzi a Trónok harca előzménysorozat zenéjét is

írta: Szalai Szimi
Ramin Djawadi szerzi a Trónok harca előzménysorozat zenéjét is

house-of-the-dragon-composer-913.jpg

Az HBO sikersorozatából is előzmény készül, csak hogy  nég tovább tudjuk élvezni a George R.R. Martin által teremtett fantasy világot. A House of the Dragon 300 évvel a Trónok harca előtt játszódik majd és a Targaryen-házra fókuszál. Még hatalmasabb és erőteljesebb sárkányokkal fogunk találkozunk és megismerkedhetünk Aegon Targaryennel, aki hódításairól híres.

A cselekményt a Tűz és vér című könyvből írják, illetve adaptálják a képernyőkre. A zeneszerző és George R.R. Martin mellett Miguel Sapochnik is a stábtagok között van, hiszen számos eseménydús epizódot ő rendezett a Trónok harcából. Ryan Condallal együtt készítik az előzménysorozatot.

Azzal, hogy Ramin is csatlakozott számíthatunk arra, hogy valamiféle hasonlóság lesz majd a Trónok harcában hallott Targaryen zenével, hogy annak egyfajta megváltoztatott verzióját kapjuk majd meg. Valószínűleg egy ősibb hangzást kölcsönöznek majd neki, hogy érzékeltessék az időbeli különbséget, hiszen a House of the Dragon jóval korábban játszódik.

Djawadi alkotta meg a Trónok harca főcímdalát is, a sorozatért tett munkájáért pedig két Emmy-díjat is kapott. 2016-ban bejelentette, hogy világkörüli turnéra megy, ahol Trónok harca zenéket adtak elő élőben és ő volt a karmestere a zenekarnak.

Eddig Paddy Considine (Hot Fuzz), Matt Smith (Doctor WhoThe Crown), és Emma D’Arcy (Truth Seekers) fogják alakítani a Targaryen család tagjait az új sorozatban. Míg Considine veszi magához a koronát és ő lesz Viserys Targaryen, azaz a király, addig Smith a sárkánylovas örököst játsza majd el, húguk karakterét, Rhaenyra Targaryent pedig D’Arcy színésznő kapta.

Az HBO elmondása szerint 2022-re várható a képernyőkre a széria.

Szólj hozzá

zene könyv hbo zeneszerző hír sárkány hot fuzz könyvadaptáció doctor who paddy considine trónok harca matt smith the crown targaryen ramin djawadi George R R Martin hbo max house of the dragon tűz és vér emma darcy truth seekers