2021. máj 04.

Star Wars-crossoverrel ünnepli május 4-ét a Simpson család

írta: Arany Gergő
Star Wars-crossoverrel ünnepli május 4-ét a Simpson család

A Simpson család napjaink egyik legikonikusabb animációs sorozata – ha másért nem, már csak azért is, mert 1987 óta van adásban, és még napjainkban is jelentős nézőközösséggel bír. A tipikus családbeli sztereotípiákra épülő rajzfilmtől sosem állt távol a crossoverek készítése sem, gyakran mutattak be ugyanis híres popkult-karatkereket vagy utalásokat szerepeltető epizódokat. Egyes esetekben pedig más, hasonló rajzfilmsorozatokkal kerültek közös történetbe Simpsonék, pl. a szintén közismert Futurama, vagy a Family Guy-crossoverek.

maggie-simpson-star-wars-key-art-1-750x400.jpg

A mai napon pedig napvilágot láthat egy újabb Simpson-crossover a Disney + felületén, amely az egyik legismertebb sci-fi sorozat, a Star Wars világába helyezi hőseinket.

A május negyedikei megjelenés sem véletlen: bár sokaknak a dátum egy egyszerű, átlagos hétköznap, a Star Wars-rajongók számára a nagy múltú sci-fi franchise ünnepét jelenti (a dátum angol neve, may the fourth meglehetősen hasonlít a Star Wars-filmekben gyakran elhangzó, ikonikus mondat, a „May the Force be with you” elejére). A kezdetben inkább rajongók közt forgó poén az idők alatt egyre nagyobb ismeretségre tett szert, mapjainkra pedig május negyedike valódi Star Wars-nappá nőtte magát, amikor a Disney/Lucasfilm részéről is számíthatunk bejelentésekre, eseményekre. Látszólag ennek fényében készítette a Disney a jól időzített, Star Wars-témájú Simpson epizódot. A Star Wars: the Force Awakens From Its Nap („Star Wars: a szunyókálásból ébredő erő”) címet viselő animációs rövidfilmről pedig már azt is tudjuk, hogy a Simpson-család legkisebb tagja, Maggie Simpson kalandjaira fókuszál majd, aki ellopott cumija keresése közben kerül szembe a sötét oldallal.

A feltehetően humoros kis rövidfilm mellett más örömöket is tartogat a nap a rajongók számára: ma jelenik meg ugyanis Dave Filoni rég várt animációs sorozata, a Star Wars: The Bad Batch is, ami a The Clone Wars során megismert klónkatonák történetét folytatja a háborúk utáni időszakban.

A Disney ezenkívül egyéb, kisebb tartalmakat is kiad a mai napon: a Star Wars: Biomes, valamint a Star Wars Vehicle Flythorughs ismeretterjesztő jellegű, a rajongóknak azonban érdekes információkat szolgálhat, és betekintést adhat a filmek ikonikus helyszíneinek és járműveinek létrehozásába.

Szólj hozzá

blog érdekes ajánló hír disney érdekesség friss heti érdekességek Hírek Hír Star wars cineart Cineartblog cineartblog CineArt