2018. máj 03.

Filmajánló 18-19. hét

írta: jancsekeni
Filmajánló 18-19. hét

Hang nélkül (Május 3.)

Nagy eséllyel megérkezett az idei év horrorja! Az emberiséget levadászó vak lények hangokat követve tizedelik a Földet, így a főszereplő család néma csöndben kényszerül élni az életét. A férj (az Office című sorozatból ismert John Krasinski) és terhes felesége (Emily Blunt) két gyermekükkel az erdőbe menekülnek, ahol nap nap után élnek és bujkálnak - hang nélkül. A két gyereket Millicent Simmons hallássérült színésznő és Noah Jupe fiatal színész alakítja. John Krasinski első horror filmes rendezése a kritikusok eddigi kedvence. Mindenképp megéri!

1365-hang-nelkul_26131.jpg

Kutyák szigete (Május 3.)

Itt a várva várt új Wes Anderson film! A fantasztikus Róka úr után ismét animációs filmmel jelentkezik a látnoki képességű rendező. A Japánban játszódó történet egy helyi kisfiút követ, aki elveszett kiskutyáját keresi egy olyan szigeten, ahova az elterjedt kutyanátha miatt karantént hoztak létre. A fiút öt, a szigeten élő kutya segíti barátja keresésében annak ellenére, hogy nem igen beszélnek közös nyelvet. Mint mindent, ezt a filmet is érdemes eredeti nyelven megtekinteni, hiszen olyan Wes Anderson kedvencek adják hangjukat a Kutyák szigetéhez, mint Edward Norton, Bill Murray, Frances McDormand és Tilda Swinton.

1476-kutyak-szigete_26747.jpg

7 vérfagyasztó nap (Május 10.)

A film valódi események alapján készült. Négy ember 1976-ban az Ugandában lévő entebbei reptérre térített egy Tel Aviv és Párizs között közlekedő Air France járatot. Itt szétválogatták a 248 utas közül az összes izraeli állampolgárt és a repülő legénységét, hogy az ő életükért cserébe 53 palesztin harcost szabadíthassanak ki a börtön fogságából. Az izraeli haderő hét napos tervezést követően az addigi legveszélyesebb akcióját hajtotta végre. A filmet a méltán elismert Narcos sorozat rendezője dirigálta a világhírű német-spanyol színésszel Daniel Brühl-el és Rosamund Pike-al a főszerepben.

1612-7-verfagyaszto-nap_26310.jpg

Egy lélegzetnyire (Május 10.)

Daniel Roby francia sci-fije egy Párizsban élő családot mutat be, akik egy földrengést követően a föld aló felszabaduló mérgező gázok elől menekülnek. A lányuk komoly betegséggel küzd és egész életét burokban töltötte, ami ebben az esetben meg is mentheti őt. A házaspár az emeletes házuk tetején próbálja átvészelni a katasztrófát víz, élelmiszer és áram nélkül, míg lányuk emeletekkel lejjebb bezárva küzd a túlélésért. A film főszerepeit Romain Duris és Olga Kurylenko alakítja, akiket A világ összes pénze, A Quantum csendje és a Feledés című filmekből ismerhetünk.

1679-egy-lelegzetnyire_27173.jpg

Szólj hozzá

blog párizs izrael terror friss heti palesztin tel aviv edward norton filmajánló bill murray wes anderson air france francia film tilda swinton olga kurylenko emily blunt frances mcdormand daniel brühl rosamund pike romain duris john krasinski narcos hang nélkül heti filmajánló cineart jancsekeni kutyák szigete 7 vérfagyasztó nap egy lélegzetnyire daniel roby