2019. máj 24.

Megérkezett az Indiana Jones ötödik részének premierdátuma

írta: knerliviki
Megérkezett az Indiana Jones ötödik részének premierdátuma

A Disney hivatalosan is megerősítette kedvenc régészprofesszorunk újabb, immáron ötödik kalandjáról szóló film premierjének időpontját.

indiana-jones.jpg

 

Habár 2016-ban már bejelentették, hogy érkezik az Indiana Jones sorozat ötödik része, azóta több esemény is lassított a film körüli munkálatokat. Bár a film íróinak személyében már háromszor történt változás, úgy tűnik, most megtalálták a megfelelő embert, így a forgatókönyv írása talán a megfelelő ütemben haladhat, ez sajnos azonban azt eredményezi, hogy a 2020-ra tervezett premier, várhatóan csak 2021-ben valósul meg.

A szkripten az Indiana Jones és a kristálykoponya királyságának írója, David Koepp kezdett el dolgozni, azonban komoly problémák merülhettek fel, hiszen helyét Jonathan Kasdan (Solo: Egy Star Wars-történet) vette át. Itt még azonban nem ér véget a történet, hiszen Jonathan Kasdan sem bizonyult megfelelőnek s nemrégiben az ő helyét is átvették, méghozzá nem más, mint Dan Fogelman (Last Vegas, Rólunk szól) forgatókönyv író. A korábbi híresztelésekkel ellentétben azonban Fogelman nem Kasdan forgatókönyvét dolgozza át, hanem egy teljesen új szkriptet ír a készülő alkotáshoz.

 

gettyimages-586152732_custom-ceb788ba905d1caeddeca52347af63611ca4b341-s800-c85.jpg

 

A legnagyobb kétséget a forgatókönyvíró személye mellett az okozta, hogy többen úgy vélték, hogy az idén 77. életévét betöltő Harrison Ford képtelen lesz eljátszani újra Indiana Jones szerepét, így többek között felmerült Chris Pratt és Bradley Cooper neve is, hogy Ford helyett ők bújhatnának a régészprofesszor karakterének bőrébe.
Ám Steven Spielberg megnyugtatta a rajongókat, és bejelentette, egyetlen ember van, aki az ő filmjében Indiana Jones lehet, az pedig Harrison Ford.

 

101965717.jpg

 

A készülő filmet természetesen Steven Spielberg fogja rendezni. A rajongók számára kisebb csalódást jelenthet a tény, mely szerint a franchise egyik atyja, George Lucas immáron producerként sem vesz részt a készülő rész munkálataiban. A ComingSoon.net riportere az új producerrel, Frank Marshall-al (Indiana Jones és a kristálykoponya királysága, Jurassic World) készített interjúja során rá is kérdezett arra, miként tudják Lucas hiánya nélkül folytatni a franchise-t. Marshall a következőt nyilatkozta:

 

Imádok George társaságában lenni és meghallgatni a meglátásait, de a világ változik és tovább kell lépnünk. Ő is továbblépett. Tiszteletben tartjuk az eredeti szándékát, főként, ami Harrison karakterét illeti.

A jelenleg még cím nélküli ötödik rész elvileg a náci aranyvonat legendájáról fog szólni, mely szerint 1945-ben volt egy páncélozott mozdony, amiben számtalan arany és drága ékszer volt. Az történet szerint azonban, a vonat egyszer bement egy alagútba, majd sosem látták többé.

Jelen állás szerint az Indiana Jones ötödik része leghamarabb 2021. július 9-től lesz látható a mozikban.

indiana-jones-es-a-vegzet-temploma-5378.png

Szólj hozzá

blog hírek harrison ford film premier hír friss indiana jones steven spielberg bradley cooper Hír Chris Pratt Cineartblog