2019. máj 27.

Vége a Trónok Harcának! - Vajon most mi legyen?

írta: rAksidi
Vége a Trónok Harcának! - Vajon most mi legyen?

Top 3 sorozat amivel garantáltan pótolhatod a GOT hiányát!

051419gotpower_960x540.jpgMost, hogy lezárult egy korszak, és véget ért hőn szeretett fantasy sorozatunk, a Trónok Harca utolsó évada is, sokan bámuljuk hétfőnként tanácstalanul a monitorunkat, gondolkodva azon vajon most mi legyen? Milyen történet, milyen világ lehet akkora erejű, és rejthet annyi izgalmat magában ami kiválthatja a fent említett sorozatot, és kitöltheti az űrt a lelkünkben. Sokan a Csernobil című új HBO sorozatra voksolnak, ami nem meglepő azt figyelembe véve, hogy maga az HBO is úgy reklámozza a sorozatot mintha kifejezetten a Trónok Harca helyett készítenék. Ennek ellenére a Csernobil valóban izgalmas, fordulatos, látványos és elgondolkodtató is egyben. De mégsem Havas Jont láthatjuk a képernyőn, miközben a sárkányok anyjával "vérfertőzködnek", mégsem azt a világot kapjuk vissza ahol a karddal és egyéb eszközökkel vívott csaták jelentik a megoldást egy problémára, mégsem lóháton közlekednek felpáncélozott hősök, a kietlen középkori vidéken.

Nos azoknak akiknek nem csak a történetvezetés izgalmai hiányoznak a GOT sorozatból, hanem maga a világ is, most van egy jó hírünk! Itt van pár sorozat ami izgalmaiban és világában is pótolni tudja a hét királyság hiányát.

3. Da Vinci démonai / Da Vinci's Demons

Képtalálat a következőre: „davinci démonai”

 

A FOX 2013-as sorozata ugyan nem mai darab, ám teljes mértékben megállja a helyét a mostani mainstreemen belül is. Mindannyian jó ismerjük Leonardo Da Vinci olasz polihisztor személyét, ám a legtöbben csak a jéghegy csúcsát súrolgatják amikor a művész szóba kerül egy-egy beszélgetés alkalmával. Tudjuk hogy hozzá köthetjük a Mona Lisát és az utolsó Vacsorát is, ám ezeken a méltán híres műveken kívül sok egyéb zseniális, és korához képest szinte lehetetlen alkotás, vázlat és cselekedet fűződik a nevéhez. Belekóstolt a haditechnikába, és a különböző akkoriban elképzelhetetlennek tűnő fegyverek készítésébe, vázlatokat készített szerkezetekről melyekkel az ember képes lehet repülni, valamint folyamatosan agonizált a hit és az ateizmus között. Más szóval történelmünk egyik legnagyobb géniuszának hihetetlenül izgalmas és kalandokkal teli életét mutatja be a sorozat, a reneszánsz Itáliában. Aki szereti ha egy filmben vagy esetünkben egy több évados sorozatban van némi hitelesség és történelem hűség a kötelező elvárások mellett, annak melegen ajánljuk a Da Vinci démonait, mert ebben örömét fogja lelni. Minden megvan benne ami egy igazi középkori Olasz világba kell, szerelem, harc, erotika, árulás, misztikum, izgalom, valamint egy tükör is napjaink jelenére. Grátiszként csak annyit, hogy külön élvezet a sorozatot nézni azok számára, akiknek a mai napig az Assassin's Creed II. volt a best, a játéksorozatból.

2. Into the Badlands

Kapcsolódó kép

A 2. helyezett egy kakukktojás, ha azt a tényt vesszük figyelembe, hogy most elsősorban középkori időkben játszódó Fantasy sorozatokat keresünk, szegény hétfő estéink befoltozására. Az Into the Badlandsnek mégis itt a helye, habár nemhogy a múltban, hanem egyenesen a pár száz évvel későbbi jövőben játszódik. Egy olyan kor képét kapjuk meg a sorozattól, ahol több millióan vesztették életüket természeti, és egyéb ember által okozott katasztrófák miatt. Kormányok, államok és nagyhatalmak dőltek meg, és az évszázadok során kialakult egyfajta feudális társadalmi rendszer. Csak úgy mint a középkorban, a hatalom itt is a legerősebbek kiváltsága, noha itt nem lóháton, legfeljebb egy még éppen működő rozsdás motor nyergén szerzik meg azt. Illetve inkább katonáik szerzik meg számukra, ugyanis a nem kicsit steampunk Badlands vidékén 7 nagyúr uralkodik, viszont mindegyiknek megvan a maga elit harcos tábora, ahová nem kis kiváltság tartozni. Ezek a katonák ugyanis feltétlen engedelmességükért cserébe olyan életet élhetnek, amelyről más földi halandó csak álmodhat. Itt vesszük fel a fonalat főhősünkkel Sunnyval, aki a magyar származású Csókás Márton színész által alakított Quinn nagyúr egyik kedvenc, és kivételezett harcosa, páratlan harcművészeti tehetsége, és rettenthetetlensége miatt. Sunny azonban nem felejtette el a nyomort ahonnan felküzdötte magát, az agymosást amivel a rendszer elfogadására tanították, és azt sem hogy mik az igazi értékek amikért még ebben a kietlen, apokaliptikus világban is érdemes küzdeni. Persze ebből az ellentétből sok konfliktus, és ehhez mérten sok harc is következik, ami nekünk nézőknek egyáltalán nem probléma, a harcjelenetek ugyanis olyan zseniálisan vannak koreografálva, és képileg rögzítve, mintha csak egy Ip Man filmet néznénk. A fegyverek virágkora után ismét karddal és misztikummal vár minket az AMC 2015-ben indult sorozata. UI.: a 18-as karika nem vicc!

1. Vikingek / The Vikings

Kapcsolódó kép

A lista élére pedig a már sokak által ismert és szeretett Vikingek című sorozat került, és ez nem véletlen. Az eddigiekben szó volt a korról, a hozzá tartozó szellemiségről, a történelemhűségről, valamint a mára már elvárássá vált fordulatos és izgalmas történet vezetésről is. Nos listavezető sorozatunk ezen tulajdonságokat mind magába foglalja, és kiegészíti azokat hitvilágok megismertetésével és szembeállításával, valamint olyan látványos harcokkal és egyéb szürreális jelenetekkel amiket kevés sorozatban látni. Ragnar Lothbrok, a harcos földműves békében él feleségével, és fiával egy Északi, Skandináv viking törzs egyszerű tagjaként. Mikor  azonban uralkodójuk sokadszorra is ugyanabba az irányba küldené őket a nyári időszakra portyázni, úgy dönt, az árulás vádját megkockáztatva inkább egy kisebb csapattal titokban nekivág a tengernek, új területeket kutatva. Kisvártatva megtalálja Angol föld partjait, és először a történelemben az északi többistenhit és a kereszténység találkoznak. Innen adódnak a későbbi bonyodalmak, konfliktusok, háborúk és barátságok. Vajon milyen kapcsolatot tudnak kiépíteni a barbár vikingek a kifinomult keresztényekkel? Vajon mi lesz az engedetlen kirándulás végkifejlete otthon? Hová jut vezetői ambíciójával, eszével és bátorságával egy egyszerű földműves? Ezekre a kérdésekre természetesen választ kapunk a History Channel első saját gyártású sorozatában, amely szinte azonnal a rajongók kedvence lett. Magával ragadó világ, Létező történelmi személyek, valós harci technikák, mélyen kibontott karakterek, fordulatok, mitológia és az igazi "Nézzünk meg még egy részt" féle izgalom egy sorozatban. Ezért gondoltuk azt, hogy a Vikingek méltán megérdemli az első helyet ezen a listán.

Szólj hozzá

blog vélemény hírek ajánló kritika előzetes sorozat film premier mozi youtube hír ajanlo friss heti filmajánló sorozatajánló csettintés bosszúállók Hír tronokharca Game of thrones heti filmajánló cineart Cineartblog ajánlóheti