2019. aug 07.

Drakula Budapestre jön a magyar vérért

írta: Horváth Simon Eszter
Drakula Budapestre jön a magyar vérért

Bodzsár Márk újra filmet rendez. A művész az Isteni műszak című fekete komédiával írta be a nevét a köztudatba. Ezúttal egy hetvenes években játszódó vígjátékkal készül a nagyérdeműnek.

drakulics1.jpg

Vérvörös Mustang hasít a Kádár-korszak Budapestjének utcáin. Az autóban egy vámpír ül, aki azért jött, hogy magyar vért kóstoljon. A nyugatról érkező idegen azonnal az állambiztonság célkeresztjébe kerül, és a kommunista rezsim bajszos ügynökei mindent elkövetnek, hogy megszerezzék tőle az örök élet titkát.

A Drakulics elvtárs című film nagy sikert arathat, részben az ígéretes szereposztás miatt (Nagy Ervin, Nagy Zsolt és Walters Lili mellett Bödőcs Tibor, Balsai Móni, Thuróczy Szabolcs, Borbély Alexandra, Rába Roland, Kerekes Éva, Trill Zsolt, Pálos Hanna, Vinnai András, Rezes Judit és Znamenák István játszik a filmben), részben pedig a fikciót és fantázia elemeket a történelmi valósággal ötvöző sztori miatt.

A retró kém- és vámpírfilmek hangulatát tükröző, a romantikus elemeket sem nélkülöző vígjáték előztese augusztus elsején debütált a mozivásznon és az interneten. A film az eddigi tervek szerint október 31-én kerül a mozikba az InterCom forgalmazásában.

Kép forrása: szinhaz.org

Szólj hozzá

hírek ajánló film premier youtube trailer hír groteszk komédia magyar film drakulics elvtárs