2019. aug 15.

Érkezhet az Aladdin folytatása?

írta: bacsikinga
Érkezhet az Aladdin folytatása?

A Disney legjobb barátja a pénz. Ezt mutatja az is, hogy a stúdió szemet vetett Guy Ritchie élőszereplős Aladdinjának folytatására. A remake pár hét után túlszárnyalta az egy milliárd dolláros bevételt. Ez a csillagászati összeg a második helyre repítette az Aladdint a Disney legnagyobb bevételt hozó élőszereplős feldolgozásainak listájában. Az első helyen Bill Condon Szépség és a szörnyetege áll. Az Oroszlánkirály itt nem számít, hiszen animációs film.

aladdin.jpg

Tehát nem meglepő, hogy felmerült egy folytatás lehetősége. Semmi sem hivatalos, ám a producer Dan Lin így nyilatkozott a Comic Book-nak a Miki egeres csapat esetleges új irányáról:

„Az első film készítése közben, csak a lehető legjobb filmet akartuk csinálni, amit csak tudunk és ráhagytuk a nézőkre, hogy többet akarnak-e látni. És azt kell mondanom: többet akarnak. Sokan nem egy alkalommal látták a mesét. Rengeteg rajongói levelet kaptunk olyanoktól, akik többször visszamentek és magukkal vitték a barátaikat és családtagjaikat is. És mi úgy érezzük, vannak még történetek, amiket elmesélhetnénk. Ugyanúgy fogunk vele bánni, mint az eredeti Aladdinnal és nem egy képkockáról képkockára elkészített remake-et forgatunk majd le… Szóval anélkül, hogy túl sokat mondanék, mindenképpen keressük az utat, amerre a franchise tovább mehet.”

alaaddin.jpg

Itt megéri megjegyezni, hogy az 1992-es eredeti animációs filmnek van folytatása. Az Aladdin és Jafar (The Return of Jafar) volt a Disney első azonnal videóra gyártott animációsa. És hogy őszinték legyünk, valami borzasztó. (Emellett még érdemes megjegyezni, hogy a második folytatás, az Aladdin és a tolvajok fejedelme (Aladdin and the King of Thieves) egészen jó. De tényleg.) Az új Aladdin sztárja, Mena Massoud azt válaszolta a Collider riporterének, miszerint „abszolút benne lenne” egy Aladdin és Jafar feldolgozásban. Ráadásul ezt még akkor nyilatkozta, amikor az egymilliárdos bevételhez minimum egy dzsinn segítsége kellett volna. Aztán az is összejött. Szóval ki tudja még mit hoz a jövő.

Szólj hozzá

hírek ajánló film pletyka hír friss filmajánló Guy Ritchie Disney Aladdin cineart Cineartblog Aladdin2