2019. aug 31.

Ezek lesznek a Netflix őszi nagyágyúi

írta: bacsikinga
Ezek lesznek a Netflix őszi nagyágyúi

Itt vannak a filmek, amik ősztől a Netflix kínálatát képezik majd. Igazi nagyágyúk, sztárparádé, a filmművészet legtöbb műfaját érintve. Így mindenki találhat kedvére valót. Már most el lehet kezdeni tippelgetni, végül melyiket fogják Oscarra jelölni...

The Laundromat

Amerikai premier: szeptember 27.

Netflix premier: október 18.

Steven Soderbergh rendezése, főszerepben Gary Oldman, Antonio Banderas és Meryl Streep. Nyomozás a Panama-botrányban érintett ügyvédek és az ezt bizonyító papírok után.

Dolemite Is My Name

Amerikai premier: október 4.

Netflix premier: október 25.

Eddie Murphy nagy visszatérése (az utóbbi években nem nagyon szerepelt). A történet egy korábban sikertelen komikus történetét dolgozza fel. Ám Rudy Ray Moore kitalál magának egy Dolemite nevű alteregót, akivel aztán berobban a filmiparba.

The King

Amerikai premier: október 11.

Netflix premier: november 1.

Shakespeare IV. és V. Henrikjének ötvözött adaptációja izgalmas szereplőgárdával: Timothée Chalamet (V. Henrik), Ben Mendelsohn (IV. Henrik), Joel Edgerton (Falstaff), Lily-Rose Depp (Katalin francia hercegnő), Robert Pattinson (a francia koronaherceg). Egyéb érdekesség, hogy a filmet Magyarországon is forgatták.

The Irishman

Amerikai premier: november 1.

Netflix premier: november 27.

Martin Scorsese újra gengszterfilmet készített. Mondjuk ennek csak örülhetünk, mert eddig is nagyon jól ment neki (New York, New York, Taxisofőr, A tégla). Ráadásul nem is akárkiket szerzett meg a főszerepekre: Robert De Niro, Al Pacino, Anna Paquin, Joe Pesci, Harvey Keitel.

Earthquake Bird

Amerikai premier: november 1.

Netflix premier: november 15.

Misztikus film Alicia Vikanderrel a főszerepben. 1989, a Tokióban élő Lucy Fly-t megvádolják gyilkossággal barátjának, Lily-nek az eltűnése után. Ráadásul ott van a képben (és a szerelmi háromszögben) Teiji, egy jóképű helyi fényképész is.

Marriage Story

Amerikai premier: november 6.

Netflix premier: december 6.

Erről a filmről mi is írtunk már. Scarlett Johansson és Adam Driver végiggondolják milyen okok vezettek a házasságuk végéhez. Igazán ígéretesnek tűnik.

Klaus

Amerikai premier: november 8.

Netflix premier: november 15.

Animációs film, amiben egy fiatal postás összebarátkozik egy játékkészítővel. Mikulás történet az év végére időzítve.

I Lost My Body

Amerikai premier: november 15.

Netflix premier: november 29.             

Szintén animációs film, romantikus kalandfilm, ahol egy levágott kéz különböző úton-módon próbál visszajutni a testéhez. (Ez egészen furcsán néz ki így leírva.) 

Atlantics

Amerikai premier: november 15.

Netflix premier: november 29.

A 17 éves Ada szerelmes Souleimanba, viszont már másnak ígérték. Egy este Souleiman és kollégái elhagyják Dakart a tengeren keresztül egy jobb jövő reményében. Napokkal később tűz kezd pusztítani Ada esküvőjén és egy rejtélyes láz is felüti a fejét. Ada úgy gondolja Souleiman visszatért.

 

The Two Popes

Amerikai premier: november 27.

Netflix premier: december 20.

Jonathan Pryce és Anthony Hopkins életrajzi vígjátéka/drámája Ferenc pápáról és 16. Benedek pápáról.

Szólj hozzá

blog ajánló sorozat film premier friss heti netflix Oscar Oscar esély Cineartblog