2019. okt 02.

Megérkezett a második magyar szinkronos előzetes a Skywalker korához!

írta: andrasrozsa
Megérkezett a második magyar szinkronos előzetes a Skywalker korához!

star-wars_the-rise-of-skywalker_palpatine.jpg

Újabb kedvcsináló érkezett a legújabb trilógia befejező részéhez, mely decemberben landol a hazai mozikban.

A filmet J.J. Abrams rendezte, a forgatókönyvet ő maga és Chris Terrio írták. A már megszokott szereplők mellet, újra visszatért a Billy Dee Williams által megformált Lando, és Ian McDiarmid, mint Darth Sidious. A világpremier december 17-én lesz Los Angelesben, hazánkban december 19-én kerül a mozikba. Palpatine visszatérését a következőképpen magyarázta a rendező, az Empire-lappal készült interjú során:

Néhányan úgy érzik, hogy nem kellett volna foglalkoznunk Palpatine visszatérésével, és teljes mértékben megértem ezt. De ha a kilenc filmre egy történetként tekintünk, akkor nem ismerek sok olyan könyvet, ahol az utolsó fejezeteknek semmi köze a korábbi fejezetekhez. Ha megnézzük az első nyolc filmet, akkor a IX. részben látott valamennyi beállítás egyszerű képet fest

Abrams azt a rajongói teóriát is megerősítette, hogy Kylo Ren megragasztott maszkja valójában egy utalás a japán kincukoroi törött kerámia javítás művészetére. Az összetört, majd megjavított maszk utalhat Kylo kettősségére, belső vívódására is. A rendező ezt az utalást így magyarázta:

Nagyon is szándékos dolog, hogy az összetört maszkban ábrázolják őt. Mint a klasszikus japán képzőművészetben, ahol kerámia edényeket készítenek, majd – miután összetörik őket – megjavítják. Az így keletkezett törések egyféleképpen a darab szépségét hangsúlyozzák az eredetihez viszonyítva. A megtört Kylo Ren vizuális ábrázolására szolgál a maszk. Ez olyasvalami, ami történetéről árulkodik. Végezetül a maszkja nem rejti el, és lelepleződik a viselkedése.

A legújabb Star Wars mozi szinkoronos előzetesét itt tudják megtekinteni:

Szólj hozzá

blog hírek ajánló előzetes film mozi star wars youtube trailer hír disney érdekesség friss heti filmajánló Hírek Hír kylo ren heti filmajánló cineart Cineartblog skywalker kora palpatin darth sidious