2020. jan 06.

Bárki elolvashatja Greta Gerwig Kisasszonyok filmjének forgatókönyvét

írta: bacsikinga
Bárki elolvashatja Greta Gerwig Kisasszonyok filmjének forgatókönyvét

Greta Gerwig legújabb filmje, a Louisa May Alcott klasszikusából készített Kisasszonyok, igazi sztárparádéval érkezett 2019 karácsonyán az amerikai mozikban. A főbb szerepekben látható Saoirse Ronan (Jo March), Timothée Chalamet (Laurie), Emma Watson (Meg March), Eliza Scanlen (Beth March), Florence Pugh (Amy March), Laura Dern (March mama) és Meryl Streep (March néni). Nálunk még nem tekinthető meg a mű, ám a türelmetlenek már olvashatják a film eredeti forgatókönyvét, amit maga Gerwig osztott meg a nagyérdeművel!

littlewoman.jpg

A Lady Birddel bizonyító rendező filmje négy testvér életét követi végig. Kerettörténetként megkapjuk a már felnőtt Jo March küzdelmét a kiadójával, miközben visszatekintések során át megismerhetjük a March lányok felnőtté válásának történetét. A családjuk a polgárháború idején sokat nélkülözött, miközben az édesapa távol harcolt. A gyerekek mind a négyen tehetségesek, jóságosak, kedvesek és rengeteg bizonytalansággal és hibával teliek. Különböző kalandokba keverednek, egyre több embert ismernek meg és mindeközben ők maguk is nagyon megváltoznak.

Az eredeti könyvet és az 1994-es filmváltozatot is nagy rajongás övezi. (Utóbbi szintén remek szereplőgárdát tudhatott magáénak, többek között szerepelt benne Winona Ryder, Christian Bale, Claire Danes, Kirsten Dunst és Susan Sarandon is.) A mostani, Greta Gerwig-féle feldolgozás máris sok dícsérő szót tudhat magáénak, a kritikusok és a nézők is szeretik. Magyarországon január 30-tól lesz látható a mozikban. Addig pedig a már emlegetett forgatókönyv angolul olvasható. Akit érdekel, kattintson a Variety oldalán megjelent cikk alján lévő linkre.

Szólj hozzá

hírek ajánló film premier mozi hír érdekesség friss filmajánló Hír Greta Gerwig Kisasszonyok cineart Cineartblog