2020. okt 12.

Egyiptom királynője lesz Gal Gadot!

írta: Siktár Vivi
Egyiptom királynője lesz Gal Gadot!

A már négyszer eltolt, és még be sem mutatott Wonder Woman 1984 után újra összeáll a stáb magja: Patty Jenkins és Gal Gadot közösen élesztik újra Egyiptom legendás királynőjének történetét. A forgatókönyért Laeta Kalogridis felelős, kinek pályája olyan munkákat jegyez, mint Oliver Stone Nagy Sándor, a hódítójának (2004), vagy Martin Scorsese Viharszigetének (2010) szövegkönyve.

patty_es_gal.jpg

A Deadline értesülései szerint felgyorsult tempóban halad a forgatókönyv készítése a Paramount Pictures-nél, mely a hétvége folyamán szerezte meg a jogokat. A nagyszabású kosztümös életrajzi film újraalkotása már évek óta a köztudatban forog, a Sony Pictures-től is indultak próbálkozások, ott a lehetséges rendezők között James Cameron, Denis Villeneuve és David Fincher is a listán sorakoztak.

A nagy előd, az 1963-as, Joseph L. Mankiewicz-féle Cleopatra majdnem gallyra vágta a 20th Century Foxot hála a folyamatosan emelkedő büdzsének, a gyenge produkciónak, valamint az elkeserítő jegyeladási rátának. S még így is, a kilenc jelöléséből 4-et díjra is váltott az Oscaron, arról nem is beszélve, hogy Elizabeth Taylor emlékezetes játéka nyomán eggyé vált a Nílus királynőjével a köztudatban.

elisabeth_taylor.jpg

Arra, hogy sikerül-e megelőzni a fent említett elődöt, még várnunk kell, ám előtte Gadot már ellátogat a Nílusra Kenneth Branagh Halál a Níluson adaptációjában (Agatha Cristie regénye nyomán), mely a jelenleg tervezett időpont szerint 2020. december 17-én debütál a hazai mozikban.

Szólj hozzá

hírek Film Hír Elizabeth Taylor Paramount Pictures Patty Jenkins Gal Gadot Cleopatra cineart WW84 cineartblog Joseph L Mankiewicz