2020. okt 18.

Werner Herzog összeköti az eget és az elmét

írta: Siktár Vivi
Werner Herzog összeköti az eget és az elmét

Az elismert dokumentumfilmes új alkotása, a Fireball: Visitors from Darker Worlds-el jelentkezik még idén ősszel. A film fő kérdésköre: a meteorok társadalmi hatását deríti fel különböző vidékek különböző kultúráiban.

werner_herzog.jpg

A nézők egy nem mindennapi utazásra kapnak invitálást a hullócsillagok és meteoritok világába, ezek hatására, képzeletünket befolyásoló erőire, tényezőire fókuszál a film úgy, hogy közben jelenünk mellett múltunkat és jövőnket is bevonja. A dokumentumfilmet Herzog mellett az ismert vulkanológus, Clive Oppenheimer is jegyzi, ki alkotótársa előző filmjeiben, a Találkozások a világ végénben (Encounters at the End of the World, 2007) és az Into the Infernoban (2016) is feltűnt már.

Az Indiwire munkatársa, David Ehrich szeptemberi listája alapján kissé vegyes érzésekkel fogadta a filmet, ám ennek ellenére dicsérte Herzog projektbe fektetett munkáját. Az előzetes értékelések alapján a Rotten Tomatoes oldalán eddig biztató értékelések érkeztek.

A Fireball november 13-án debütál az Apple TV+-on.

Szólj hozzá

hírek film hír ősz november dokumentumfilm meteorit meteor 2020 rotten tomatoes Fireball Werner Herzog cineartblog CineArt indiewire appletv+ Fireball Visitors from Darker Worlds Clive Oppenheimer David Ehrich Encounters at the End of the World Into the Inferno hollócsillag